spruitjes

spruitjes-koolhydraatarm-receptSpruitjes bevatten o.a. 2-3 x zoveel vitamine C als een sinaasappel. Daar wegen die paar extra koolhydraten niet tegenop!

Reken altijd het schoongemaakte gewicht voor groente, dat zijn de delen die je opeet. Ik heb een aantal keer gewogen en ik kom per 500 gram gekochte spruitjes uit op tussen de 400-380 gram schoon gewicht.


Spruitjes bevatten per 100 gram: calorieën 46 kcal, koolhydraten 5.6 g, eiwitten 2.3 g, vetten 0.7 g, vezels 4.1 g. (NEVO)

maaltijd poké bowl

Maaltijd Poké bowl

Hier zou ik graag 10 sterren aan geven als het mocht! Zó superlekker… Deze maaltijd poké bowl bevat naast tonijn superveel groente!

keto spruitjes uit de oven

Keto spruitjes uit de oven

Keto spruitjes uit de oven zijn supergezond; ze bevatten veel ijzer en een berg vitamine C. Reden genoeg om ze op het menu te zetten!

spruitjespuree

Spruitjespuree in portobello 

Al een paar keer maakten we gevulde portobello's. Toch is deze spruitjespuree in portobello weer totaal anders! Wel oppassen voor een spruitjespuree verslaving.

geroosterde spruitjes

Geroosterde spruitjes uit de oven

Voor deze geroosterde spruitjes gebruikte ik verse rozemarijn en citroenrasp, mjum echt een geweldig combinatie. Heel wat anders dan gekookte spruitjes.

Scroll naar top