Ingrediënt: sperzieboontjes

9 berichten

spezieboontjesOnze sperzieboon is een peulvrucht afkomstig uit Zuid-Amerika. Wij eten de peul meestal als groente. Over de hele wereld zijn er sperziebonen in allerlei vormen te verkrijgen. Er zijn lichtgroene en gele sperziebonen. Witte bonen zijn de gedroogde, volgroeide zaden van de (stam)sperzieboon. De naam van sperziebonen is afgeleid van `aspergieboontjes’ omdat ze vroeger volgens Oudhollands gebruik, net als asperges, met gesmolten boter en nootmuskaat werden opgediend.

Bevat per 100 gram 2 gram netto khd (vervangen door snijbonen ook 2 gr koolhydraten)

koolhydraatarme gado gado met ei

Koolhydraatarme gado gado met ei

Onze knapperige koolhydraatarme Gado gado is, net als de Tjap tjoy van vorige week, een heel makkelijk te maken Indonesisch groentegerecht met een verrukkelijke pindasaus […]

springrolls

Springrolls, oosterse doorkijkhapjes

Vandaag hebben we een lading knapperige oosterse doorkijkhapjes in elkaar geknutseld. Dat moest ik van mijn Amerikaanse leasedochter. Al minstens een half jaar geleden meldde […]

sambal goreng boontjes

Goreng boontjes, romig bijgerecht

Deze sambal goreng boontjes is een heerlijk romig bijgerecht met als hoofdingrediënten sperzieboontjes, prei en kokosmelk en een berg lekkere specerijen uit de oosterse keuken. […]