sperzieboontjes

De sperzieboon is afkomstig uit Zuid-Amerika. Wij eten de hele peul meestal als groente. De naam van sperziebonen is afgeleid van `aspergieboontjes’ omdat ze vroeger, net als asperges, met gesmolten boter en nootmuskaat werden opgediend.

Te vervangen door snijbonen, dat bevat iets meer koolhydraten, 2 g .

Bevat per 100 gram: calorieën 25 kcal, koolhydraten 1.8 g, eiwitten 2.3 g, vetten 0.2 g, vezels 3.6 g.  (Bron: NEVO)

springrolls

Springrolls, oosterse doorkijkhapjes

Deze knapperige doorkijk springrolls zijn koolhydraatbeperkt, je maakt ze eenvoudig koolhydraatarme door in plaats van de rijstvellen ijsbergsla te nemen.

forel salade met mozzarella en sperzieboontjes

Forel salade met mozzarella

Deze overheerlijke forel salade met mozzarella en sperzieboontjes zou ik zeker uitkiezen als ik ‘m tegenkwam op de menukaart in een restaurant.

sambal goreng boontjes

Goreng boontjes, romig bijgerecht

Sambal goreng boontjes is een koolhydraatarm bijgerecht van sperzieboontjes met kokos. Maak het nóg pittiger met meer sambal of rode peper.

Scroll naar top