Ingrediënt: sperzieboontjes

spezieboontjesOnze sperzieboon is een peulvrucht afkomstig uit Zuid-Amerika. Wij eten de peul meestal als groente. Over de hele wereld zijn er sperziebonen in allerlei vormen te verkrijgen. Er zijn lichtgroene en gele sperziebonen. Witte bonen zijn de gedroogde, volgroeide zaden van de (stam)sperzieboon. De naam van sperziebonen is afgeleid van `aspergieboontjes’ omdat ze vroeger volgens Oudhollands gebruik, net als asperges, met gesmolten boter en nootmuskaat werden opgediend.

Bevat per 100 gram  3,6 gram netto khd (snijbonen kan meestal ook wel, die zijn 2 gr. khd per 100 gram)



springrolls 6
Vandaag hebben we een lading knapperige oosterse doorkijkhapjes in elkaar geknutseld. Dat moest ik van mijn Amerikaanse leasedochter. Al minstens een half jaar geleden meldde […]

Springrolls, oosterse doorkijkhapjes




bloemkool nasi 44
In Italiaanse gerechten vervang je de pasta door courgette of aubergine. Maar wat gebruik je als vervanger van gewone rijst? Geen courgette, maar bloemkool! Deze […]

Bloemkool nasi, superlekkere!!



sambal goreng boontjes 4
Deze sambal goreng boontjes is een heerlijk romig bijgerecht met als hoofdingrediënten sperzieboontjes, prei en kokosmelk en een berg lekkere specerijen uit de Oosterse keuken. […]

Goreng boontjes, romig bijgerecht