Ingrediënt: sojasaus

Tamari classic van Lima, met “25 % minder zout”. Glutenvrij. Lima gebruikt gegarandeerd GGO-vrije soja, 100 % bio. Deze is bij mij het meestgebruikt.

Per 100 ml:
Tamari:  5,3 khd> 1 el – 0,8 gr. khd
Kikoman rode dop: 3,2 khd> 1el – 0,5 gr. khd


oosterse spruitjes 16
Als je eigenlijk niet van spruitjes houdt maar wel van een beetje oosterse smaken dan moet je deze spruitjes zeker eens proberen. Oosterse spruitjes smaken […]

Oosterse spruitjes, zoet en romig


andijvie stamppot - koolhydraatarm 56
Driewerf hoera voor de bloemkool! Mijn experiment is gelukt, dit gaan we zeker herhalen. Ik waagde een poging om weer eens een ouderwetse andijvie stamppot […]

Andijvie stamppot met kerriejus


Oosters gegrilde paksoi 6
Zó donders lekker is deze gegrilde paksoi! Dat komt vooral door die fantastische Oosterse smaakcombinatie van gember en knoflook, eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol! Met die […]

Gegrilde paksoi met sesamzaad



eiersalade op komkommer 17
Een volkomen schuldgevoelvrije snack (of brunch) is deze eiersalade op komkommer. Je hebt mij nooit horen beweren dat lekker eten moeilijk moet zijn om te […]

Eiersalade op komkommer


tonijn met courgette en muntsaus
Verrassend lekker deze malse tonijn met courgette en muntsaus. Een moot tonijn vind ik persoonlijk het lekkerst als-ie even gemarineerd is in wat sojasaus (tamari). […]

Tonijn met courgette en muntsaus


paksoi met saté en bloemkoolrijst 8
Paksoi met saté en bloemkoolrijst is lekker simpel en heel makkelijk aan te passen aan je eigen pittigheidsgrens, het is een zeer complete en voedzame […]

Paksoi met saté en bloemkoolrijst



groente sla-wraps met pindasaus 9
Voor deze verrassende groente sla-wraps met pindasaus gebruik je de mooiste buitenste bladeren van een krop ijsbergsla als kom. Daar leg je de warme groentevulling […]

Groente sla-wraps met pindasaus


geroosterde bloemkool 13
Je word vanzelf creatiever als je een tijdje koolhydraatarm eet. Sinds ik deze website heb droom ik regelmatig recepten en variaties, echt leuk! Zo ook […]

Geroosterde bloemkool met dip


bleekselderij met sesam
Bleekselderij met sesamzaad is een bijzonder makkelijk en smakelijk bijgerecht voor als je een paar stengels bleekselderij over hebt. Altijd goed bij een stukje vis. […]

Bleekselderij met sesamzaad



tonijn amuse
Zorg dat je voor deze heerlijk subtiele tonijn amuse een mooi stuk tonijn hebt en een lekkere romige, rijpe avocado. Tonijn, komkommer en avocado is […]

Tonijn amuse


pittige tonijnsalade opgediend in ijsberslablad 2
Deze pittige tonijnsalade is precies goed als lunch: Lekker pittig maar wel fris met die knapperige salade en stukjes komkommer. Ik vind tonijnsalade kant en […]

Pittige tonijnsalade in slablad


sambal goreng boontjes 4
Deze sambal goreng boontjes is een heerlijk romig bijgerecht met als hoofdingrediënten sperzieboontjes, prei en kokosmelk en een berg lekkere specerijen uit de Oosterse keuken. […]

Goreng boontjes, romig bijgerecht




paksoi met ei 6
Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het heeft knapperige witte stelen en nerven en grote donkergroene bladeren. Het smaakt een beetje pittig […]

Oosterse paksoi met ei