Ingrediënt: sjalot

45 berichten

sjalotUien zijn vrijwel onmisbaar in mijn keuken, net als knoflook. Ze vormen de basis voor veel van mijn gerechten.
6,1 khd per 100 gr. 1 gemiddeld grote ui weegt 60 gr. = 3,6 khd
1 sjalotje weegt 25 gr. = 1,5 khd
1 bosui per eetlepel 0,5 khd

Bewaren

gevulde champignons met kruiden

Gevulde champignons met kruiden

Gevulde champignons vormen een perfecte bijgerecht. Vul de champignons van te voren. Je schuift de schaal met gevulde champignons met kruiden dan in de oven […]

gevulde koolrabi met spinazie

Gevulde koolrabi met spinazie

Gevulde koolrabi met spinazie wordt absoluut een van mijn favorieten. De subtiele smaak van de sappige koolrabi combineert fantastisch met de ietwat stoere smaak van […]

zuurkool pompoen carrés

Zuurkool pompoen carrés

Leuk vierkante burgertjes! Weer eens wat anders! Met opzet heb ik nu eens geen ronde burgers gemaakt maar er kleine vierkante carrés van gebakken met […]

zalmterrine met asperges

Zalmterrine met asperges

Je moet er even de tijd voor plannen want deze zalmterrine met asperges moet minstens 10 uur opstijven in de koelkast. Het is absoluut het […]

oosterse bloemkool courgettesoep

Oosterse bloemkool courgettesoep

Wat een geweldige spannende kleur, geur en smaak heeft deze heerlijke oosterse bloemkool courgettesoep. Het oosterse eraan is vooral de combinatie van veel kerrie met […]

tomaat selderij cappuccino

Tomaat selderij cappuccino

Deze bijzonder smaakvolle tomaat selderij cappuccino kan je prima serveren als voor- of tussengerecht bij een uitgebreide maaltijd, een feestje bijvoorbeeld? De soep is namelijk […]

gegrilde paksoi

Gegrilde paksoi met sesamzaad

Zó donders lekker is deze gegrilde paksoi! Dat komt vooral door die fantastische Oosterse smaakcombinatie van gember en knoflook, eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol! Met die […]

venkelcappuccino met gerookte zalm

Venkelcappuccino met gerookte zalm

Anders dan de naam wellicht doet vermoeden heeft deze venkelcappuccino met gerookte zalm natuurlijk helemaal niets met koffie te maken. Het is een heerlijke, subtiele […]

aspergemousse met ei

Aspergemousse met ei

Joepie hé, dit is alweer het 200e recept op de website! Whow, en dat binnen anderhalf jaar, da’s geen kattepis 😉 Op deze doordeweekse maandag […]

tomatensoep

Leftover tomatensoep

En zo heb je opeens een onverwachte, maar bijzonder lekkere leftover tomatensoep!  Want wat doe je met de restjes van die prachtige spiraal groentetaart? Nou […]

spinazie courgette lasagne

Spinazie courgette lasagne

Bij de koolhydraatarme lasagne die ik tegenwoordig eet mis ik de klassieke lasagnevellen helemaal niet! Ik vind deze spinazie courgette lasagne zelfs veel smakelijker dan […]

frisse avocadosoep

Frisse avocadosoep

Wat een fantastische vrucht is het  toch die avocado! Als je van guacamole houdt moet je echt deze hemelse frisse avocadosoep eens proberen. Want de […]