Ingrediënt: sjalot

47 berichten

sjalotUien zijn vrijwel onmisbaar in mijn keuken, net als knoflook. Ze vormen de basis voor veel van mijn gerechten.
6,1 khd per 100 gr. 1 gemiddeld grote ui weegt 60 gr. = 3,6 khd
1 sjalotje weegt 25 gr. = 1,5 khd
1 bosui per eetlepel 0,5 khd

Bewaren

Argentijnse chimichurri

Argentijnse chimichurri van Marloes

‘Onze’ Limburgse Marloes stuurde deze heerlijke Argentijnse chimichurri. Chimichurri is een Argentijnse, pittige maar friszure saus die meestal wordt gegeten bij gegrild vlees of kip. […]

homemade-sandwich-spread

Homemade sandwich spread, 3 x

Zoals beloofd het vervolg op ons sandwichspread project. Vandaag 3 x  homemade sandwich spread. Vorige week publiceerden we al deze verrukkelijke koolhydraatarme sandwich spread.  Het […]

Venkel ricotta soufflé

Ook bij onze koolhydraatarme recepten zitten juweeltjes om te gebruiken op de plaats waar je vroeger aardappels zou gebruiken.  Neem nou deze zalige venkel ricotta […]

paddenstoelen burger

Paddenstoelen burger

Onze tuinbonenburger van een tijdje terug is al geloofd en geprezen. We beloofden al dat we meer vleesloze burgers zouden ontwikkelen. Het heeft even geduurd, […]

koolhydraatarme ratatouille taart

Koolhydraatarme ratatouille taart

Het leukst van de koolhydraatarme keuken is misschien wel dat je zo ongegeneerd veel groente mag eten. Wij hameren nogal op variatie. Je zult bij […]

aubergine gevuld met tomaat

Aubergine gevuld met tomaat

Ik moet het eerlijk toegeven: ik vind aubergine soms een lastige groente om klaar te maken. Het lijkt een simpel geval: mooie gladde paarse schil, […]