Ingrediënt: sjalot

45 berichten

sjalotUien zijn vrijwel onmisbaar in mijn keuken, net als knoflook. Ze vormen de basis voor veel van mijn gerechten.
6,1 khd per 100 gr. 1 gemiddeld grote ui weegt 60 gr. = 3,6 khd
1 sjalotje weegt 25 gr. = 1,5 khd
1 bosui per eetlepel 0,5 khd

Bewaren

Venkel ricotta soufflé

Wie is er bang voor een soufflé? Dat is niet nodig bij deze venkel ricotta soufflé! Vroeger vermeed ik het als het kon om een […]

paddenstoelen burger

Paddenstoelen burger

Onze tuinbonenburger van een tijdje terug is al geloofd en geprezen. We beloofden al dat we meer vleesloze burgers zouden ontwikkelen. Het heeft even geduurd, […]

koolhydraatarme rataoullie taart

Koolhydraatarme ratatouille taart

Het leukst van de koolhydraatarme keuken is misschien wel dat je zo ongegeneerd veel groente mag eten. Wij hameren nogal op variatie. Je zult bij […]

aubergine gevuld met tomaat

Aubergine gevuld met tomaat

Ik moet het eerlijk toegeven: ik vind aubergine soms een lastige groente om klaar te maken. Het lijkt een simpel geval: mooie gladde paarse schil, […]

pompoensoep met champignons

Pompoensoep met champignons

Wij zijn echte pompoenlovers, laat dat maar even gezegd zijn. Niet alleen om de smaak, maar ook qua gebruik is de pompoen een heerlijke veelzijdige […]

pittige pompoensoep met selderij

Pittige pompoensoep met selderij

Voor de foto hebben we de pittige pompoensoep geserveerd in borrelporties, stiekem aten wij het -zoals in het recept staat- als maaltijdsoep. Ja euh…,wij willen […]

esfenaj met sojabonen

Esfenaj met sojabonen

Vaak kun je uit de naam van een exotisch gerecht wel afleiden wat voor soort culinaire geneugte het is. Het woord esfenaj deed bij mij […]

geroosterde spruitjes

Geroosterde spruitjes uit de oven

Voor deze geroosterde spruitjes gebruikte ik verse rozemarijn en citroenrasp, mjum echt een geweldig combinatie. Wij zijn sowieso enorme fan van geroosterde groenten. Het is […]