Ingrediënt: sjalot

sjalotUien zijn vrijwel onmisbaar in mijn keuken, net als knoflook. Ze vormen de basis voor veel van mijn gerechten.
6,1 khd per 100 gr. 1 gemiddeld grote ui weegt 60 gr. = 3,6 khd
1 sjalotje weegt 25 gr. = 1,5 khd
1 bosui per eetlepel 0,5 khd

Bewaren


champignon roomsaus 6
Deze champignon roomsaus is heel gemakkelijk te maken, het meest tijd vergt het inkoken. De roomsaus is de perfecte basis voor de verrukkelijke paddenstoelen risotto […]

Champignon roomsaus, koolhydraatarm



huzarensalade met vis 5
Huzarensalade is altijd heerlijk bij de BBQ of in een feestbuffet. Maar koolhydraatarm eten en aardappelen gaan nu eenmaal niet samen. Op diverse koolhydraatarme foodblogs […]

Huzarensalade met vis (of vlees)



5
Oei, wat hebben we gesmuld van deze courgetti met fantastische frisse groene asperges! Het is ongelooflijk simpel om te maken en snel klaar, daar maken […]

Courgetti met groene asperges


gevulde champignons met kruiden, op een mooi bordje met wat sla, van bovenaf 7
Gevulde champignons vormen een perfecte bijgerecht. Vul de champignons van te voren. Je schuift de schaal met gevulde champignons dan in de oven tegen de […]

Gevulde champignons met kruiden


koolrabi gevuld met spinazie 8
Koolrabi gevuld met spinazie wordt absoluut een van m’n favorieten. De subtiele smaak van de sappige koolrabiknol combineert fantastisch met de ietwat stoere smaak van […]

Koolrabi gevuld met spinazie



zuurkool pompoen carrés 4
Het duurt even…, maar dan heb je ook wat!  Bij deze prachtig gekleurde en zalige zuurkool pompoen carrés maakte ik een (vega) spekjessaus met een […]

Zuurkool pompoen carrés


zalmterrine met asperges
Je moet er even de tijd voor plannen want deze zalmterrine moet minstens 10 uur opstijven in de koelkast. Het is absoluut het wachten waard […]

Zalmterrine met asperges


oosterse bloemkool courgettesoep 19
Wat een geweldige spannende kleur, geur en smaak heeft deze heerlijke Oosterse bloemkool courgettesoep. Het Oosterse eraan is vooral de combinatie van veel kerrie met […]

Bloemkool courgettesoep, Oosters




tomaat selderij cappuccino 10
Deze bijzonder smaakvolle tomaat selderij cappuccino kan je prima serveren als voor- of tussengerecht bij een uitgebreide maaltijd, een feestje bijvoorbeeld? De soep zelf is […]

Tomaat selderij cappuccino


avocado met zalm en tomaat 7
Alleen al van het kijken naar dit makkelijke gerechtje van avocado met zalm en tomaat kan ik heel blij worden. En dan… de smaak van […]

Avocado met zalm en tomaat



pompoen kokos gembersoep 12
Wie vindt dat pompoensoep wee of melig smaakt moet deze pompoensoep met kokos en gember proberen. Echt een fantastische frisse en romige combinatie, ik deed […]

Pompoensoep met kokos en gember


Oosters gegrilde paksoi 6
Zó donders lekker is deze gegrilde paksoi! Dat komt vooral door die fantastische Oosterse smaakcombinatie van gember en knoflook, eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol! Met die […]

Gegrilde paksoi met sesamzaad


venkelcappuccino met gerookte zalm
Venkelcappuccino met gerookte zalm heeft natuurlijk niets met koffie te maken. Het is een subtiele venkelsoep met een vleugje munt en een heerlijk romige ‘cappuccino’ […]

Venkelcappuccino met gerookte zalm



aspergemousse met ei 3
Joehoe… dit is alweer mijn 200e recept! Op deze gewone maandag een extra feestelijk recept voor jullie. Een ongelooflijk lekker voorgerecht van aspergemousse met ei […]

Aspergemousse met ei


tomatensoep
En dan heb je opeens een onverwachte leftover tomatensoep, met de restjes van de spiraal groentetaart. Ik hou enorm van soep, soep is ideaal om […]

Leftover tomatensoep




Pagina 1 van 212