Ingrediënt: sjalot

sjalotUien zijn vrijwel onmisbaar in mijn keuken, net als knoflook. Ze vormen de basis voor veel van mijn gerechten.
6,1 khd per 100 gr. 1 gemiddeld grote ui weegt 60 gr. = 3,6 khd
1 sjalotje weegt 25 gr. = 1,5 khd
1 bosui per eetlepel 0,5 khd

Bewaren






pompoensoep met champignons 7
Wij zijn echte pompoenlovers, laat dat maar even gezegd zijn. Niet alleen om de smaak, maar ook qua gebruik is de pompoen een heerlijke veelzijdige […]

Pompoensoep met champignons


pittige pompoensoep met selderij 7
Voor de foto hebben we de pittige pompoensoep geserveerd in borrelporties, stiekem aten wij het -zoals in het recept staat- als maaltijdsoep. Ja euh…,wij willen […]

Pittige pompoensoep met selderij


esfenaj met sojabonen 2
Vaak kun je uit de naam van een exotisch gerecht wel afleiden wat voor soort culinaire geneugte het is. Het woord esfenaj deed bij mij […]

Esfenaj met sojabonen



waterkerssoep 9
Eén van de meest bijzondere smaken die ik ken is die van waterkers. Het is zo onvergelijkbaar. Het is alsof je kunt proeven dat het […]

Waterkerssoep, goed voor je!


geroosterde spruitjes 7
Voor deze geroosterde spruitjes gebruikte ik verse rozemarijn en citroenrasp, mjum echt een geweldig combinatie. Wij zijn sowieso enorme fan van geroosterde groenten. Het is […]

Geroosterde spruitjes uit de oven


champignon roomsaus 20
Deze champignon roomsaus is heel gemakkelijk te maken, het meest tijd vergt het inkoken. De roomsaus is de perfecte basis voor de verrukkelijke paddenstoelen risotto […]

Champignon roomsaus, koolhydraatarm




huzarensalade met vis 15
Huzarensalade is altijd heerlijk bij de BBQ of in een feestbuffet. Maar koolhydraatarm eten en aardappelen gaan nu eenmaal niet samen. Op diverse koolhydraatarme foodblogs […]

Huzarensalade met vis (of vlees)


5
Oei, wat hebben we gesmuld van deze courgetti met fantastische frisse groene asperges! Het is ongelooflijk simpel om te maken en snel klaar, daar maken […]

Courgetti met groene asperges



gevulde champignons met kruiden, op een mooi bordje met wat sla, van bovenaf 9
Gevulde champignons vormen een perfecte bijgerecht. Vul de champignons van te voren. Je schuift de schaal met gevulde champignons dan in de oven tegen de […]

Gevulde champignons met kruiden


koolrabi gevuld met spinazie 8
Koolrabi gevuld met spinazie wordt absoluut een van m’n favorieten. De subtiele smaak van de sappige koolrabiknol combineert fantastisch met de ietwat stoere smaak van […]

Koolrabi gevuld met spinazie


zuurkool pompoen carrés 4
Het duurt even…, maar dan heb je ook wat!  Bij deze prachtig gekleurde en zalige zuurkool pompoen carrés maakte ik een (vega) spekjessaus met een […]

Zuurkool pompoen carrés



zalmterrine met asperges
Je moet er even de tijd voor plannen want deze zalmterrine moet minstens 10 uur opstijven in de koelkast. Het is absoluut het wachten waard […]

Zalmterrine met asperges


oosterse bloemkool courgettesoep 23
Wat een geweldige spannende kleur, geur en smaak heeft deze heerlijke oosterse bloemkool courgettesoep. Het oosterse eraan is vooral de combinatie van veel kerrie met […]

Bloemkool courgettesoep, oosters




Pagina 1 van 3123