Ingrediënt: sambal

Per 100 gr. 3,7 gr. khd (ongeveer 0,5 gr. khd per eetlepel)


We zijn bezig aan ons mezze vakantie thema. Na de mediterrane frisse tabouleh, volgt vandaag het tweede recept. Het is uiteraard koolhydraatarm.  Deze Feta walnotendip […]

Feta walnotendip, mezze vakantie thema



springrolls 6
Vandaag hebben we een lading knapperige oosterse doorkijkhapjes in elkaar geknutseld. Dat moest ik van mijn Amerikaanse leasedochter. Al minstens een half jaar geleden meldde […]

Springrolls, oosterse doorkijkhapjes



19
Deze geurige romige bloemkoolsoep is een fijn soepje voor als je bloemkool over hebt. Bloemkool is hier in huis misschien wel de meest voorkomende leftover […]

Romige bloemkoolsoep met kerrie


curry pasta zelf maken 21
(Zoef zoef) Snelle zalige zelfgemaakte curry pasta kun je verwerken in allerlei oosterse gerechten. Ik hou ervan om zelf basisingrediënten te maken, veel lekkerder dan kant-en-klare […]

Curry pasta zelf maken


reuzengarnalen en pittige saus
Sommige mensen zijn bang voor een jodiumtekort omdat ze geen (bakkers)brood meer eten, zij moeten vooral even doorlezen! Deze salade met reuzengarnalen en pittige saus […]

Salade met reuzengarnalen en pittige saus



bloemkool nasi 40
In Italiaanse gerechten vervang je de pasta door courgette of aubergine. Maar wat gebruik je als vervanger van gewone rijst? Geen courgette, maar bloemkool! Deze […]

Bloemkool nasi, superlekkere!!


oosterse spruitjes 16
Als je eigenlijk niet van spruitjes houdt maar wel van een beetje oosterse smaken dan moet je deze spruitjes zeker eens proberen. Oosterse spruitjes smaken […]

Oosterse spruitjes, zoet en romig


amuse glaasje met makreel mousse 7
Met een lekkere mousse en wat piepklein gesneden knapperige groente in een amuse glaasje heb je al gauw succes op je feestje. Deze makreel mousse […]

Amuse glaasje makreel mousse



gevulde avocado eieren 1
Avocado en ei, twee simpele ingrediënten die elkaars smaken wonderbaarlijk versterken. Altijd goed eigenlijk dit setje. Deze gevulde avocado eieren zien er echt uit om […]

Gevulde avocado eieren


pompoen kokos gembersoep 17
Wie vindt dat pompoensoep wee of melig smaakt moet deze pompoensoep met kokos en gember proberen. Echt een fantastische frisse en romige combinatie, ik deed […]

Pompoensoep met kokos en gember


krokante sesam kletskoppen met sambal 18
Zoals beloofd een hartige variatie op de zoete knapperige sesamkoekjes van eerder. Deze krokante sesam kletskoppen met sambal zijn enorm geschikt als versiering op een […]

Sesam kletskoppen met sambal



knoflook garnalen 9
Deze knoflook garnalen met groente smaakt heel intens, de gerookte knoflook samen met een snuif gerookt paprikapoeder zorgen voor de lekkere rooksmaak. Het is ook […]

Knoflook garnalen met groente


komkommersoep met reuzengarnalen 4
Snel én makkelijk, subtiel én stoer, koud én warm, zacht én knapperig dat zijn zomaar een aantal eigenschappen die me te binnenschoten tijdens het maken […]

Komkommersoep met reuzengarnalen


paksoi met saté en bloemkoolrijst 8
Paksoi met saté en bloemkoolrijst is lekker simpel en heel makkelijk aan te passen aan je eigen pittigheidsgrens, het is een zeer complete en voedzame […]

Paksoi met saté en bloemkoolrijst



bloemkoolrijst 3
Wokken, koken, bakken, stoven, vullen, rauw als snack: Bleekselderij is een echte alleskunner en daarom een van mijn favorieten. Er is altijd wel een stengel […]

Bleekselderij paprika wokschotel


tonijnsalade in slablad 5
Je kan voor de tonijnsalade in slablad natuurlijk een bakje kant-en-klaar tonijnsalade in de winkel kopen en daar een slablad mee vullen en hup klaar! […]

Tonijnsalade in slablad


Mini viskoekjes 4
Viskoekjes kan je natuurlijk gewoon bakken als platgemaakte hoopjes in een koekenpan, maar ik vind bakken in een mini-muffinvorm veel handiger en het ziet er […]

Viskoekjes, feestelijke mini muffin



Pagina 1 van 212