Ingrediënt: rode kool

rode-kool-koolhydraatarm

Rode kool is een zogenaamde ‘sluitkool’ en heeft een donkerrood tot paarsrood gekleurd blad. Rode kool is rijk aan vitamine C, E en K, ijzer, bètacaroteen, kalium, calcium en foliumzuur. Ook bevat het veel vezels. Vooral de rauwe kool zit vol vitamines en voedingsstoffen. Geschikt om te koken of rauw te gebruiken in salades en rauwkostschotels. Verwijder altijd even de buitenste bladen van een kool. Er is een zomer- en een wintervariant. De malsere zomerkool is er van mei tot september. Winterkool is vanaf oktober verkrijgbaar.

Bevat per 100 gr 3 gram koolhydraten. (NEVO)



gestoofde rode kool met kabeljauw 15
Deel twee van het rode kool avontuur. Vandaag maakte ik geurige gestoofde rode kool met een mals stukje kabeljauw erbij. Lekker simpel, maar o zo […]

Gestoofde rode kool met kabeljauw