rode kool

rode-kool-koolhydraatarm

Rode kool is een zogenaamde ‘sluitkool’ en heeft een donkerrood tot paarsrood gekleurd blad. Rode kool is rijk aan vitamine C, E en K, ijzer, bètacaroteen, kalium, calcium en foliumzuur. Ook bevat het veel vezels. Vooral de rauwe kool zit vol vitamines en voedingsstoffen. Geschikt om te koken of rauw te gebruiken in salades en rauwkostschotels. Verwijder altijd even de buitenste bladen van een kool. Er is een zomer- en een wintervariant. De malsere zomerkool is er van mei tot september. Winterkool is vanaf oktober verkrijgbaar.

Bevat per 100 g calorieën 27 kcal, koolhydraten 3 g, eiwitten 2 g, vetten 0 g, vezels 3.6 g (NEVO).

maaltijd poké bowl

Maaltijd Poké bowl

Hier zou ik graag 10 sterren aan geven als het mocht! Zó superlekker… Deze maaltijd poké bowl bevat naast tonijn superveel groente!

gestoofde rode kool met kabeljauw

Gestoofde rode kool met kabeljauw

Deel twee van ons rode kool avontuur leidde me naar een geurige, gestoofde rode kool met kabeljauw erbij. Lekker simpel, maar o zo enorm smaakvol!

rode koolsalade, kleurrijk en knapperig

Rode koolsalade, kleurrijk en knapperig!

Bijzonder knapperige, koolhydraatarme rode koolsalade, het gezonde paars en oranje straalt je tegemoet! Goed vooraf te maken of te bewaren, handig als meeneemlunch.

Scroll naar top