Ingrediënt: ricotta

22 berichten

ricottaBijproduct van Italiaanse kaas met een milde en zacht zoete smaak. Ricotta heeft een laag zout- en vetgehalte.

Bevat per 100 gram: Calorieën 155 kcal, Koolhydraten 3 g, Eiwitten 9 g, Vetten 12 g, Vezels 0 g.

1 el weegt 15 g=0.45 g khd

venkel in paprika uit de oven

Venkel in paprika uit de oven

Gevulde paprika is altijd goed eigenlijk. Zelf heb ik ook steeds meer plezier gekregen in het vullen van paprika’s. Ze lenen zich er uitstekend voor, […]

Eiwrap met spinazie

Op zoek naar een heerlijk, voedzaam, zondags ontbijt of brunch? Probeer deze romige eiwrap met spinazie dan eens. Je tovert het in een mum van […]

Venkel ricotta soufflé

Wie is er bang voor een soufflé? Dat is niet nodig bij deze venkel ricotta soufflé! Vroeger vermeed ik het als het kon om een […]

lasagne in een paprika

Lasagne in een paprika

De smaak van zon en zomer: *ja ik wil*. Lasagne in een paprika is niet alleen makkelijk maar tegelijkertijd smaakt het ook verrukkelijk, zonnig Italiaans. […]

Karamel ricotta met walnoten

Deze luchtige karamel ricotta met walnoten was het dessert in een uitgebreide lunch met gasten. Vroeger was ik nooit zo van de toetjes. Tegenwoordig vind […]

Spinazie frittata met ricotta

Zouden er nog mensen zijn die nog nooit een frittata gemaakt hebben? Vast wel, en dat is zo jammer! Het is het ultieme koelkast-opruim-gerecht! Bovendien […]

venkel paprika quiche met korst

Venkel paprika quiche met korst

De heerlijk zachte maar toch stoere venkel paprika quiche is heel makkelijk om te maken. Je kunt met koolhydraatarme quiches altijd eindeloos variëren met de […]

cheesecakes met vruchtensaus

Cheesecakes met vruchtensaus

In de cakejes voor deze koolhydraatarme cheesecakes met vruchtensaus gebruik je naast ricotta ook twee eiwitten. Het is dus een uitstekend recept voor als je […]

zalmterrine met asperges

Zalmterrine met asperges

Je moet er even de tijd voor plannen want deze zalmterrine met asperges moet minstens 10 uur opstijven in de koelkast. Het is absoluut het […]