Ingrediënt: Ras el Hanout

Ras el hanout is een Marokkaanse kruidenmix, het betekent “het beste van de winkel”. Voor alles wat een Marokkaanse smaak mag hebben. (bv. Couscous van bloemkool)
De kruidenmix bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar kan oplopen tot 50. Uiteraard geheim en het mengen ervan is een ware kunst!
Zie hier 2 recepten voor Ras el Hanout.


geroosterde broccoli met muntsaus 2
Vandaag moest ik me behelpen met een klein restje broccoli, maar ik ga subiet een grote stronk kopen en een hele berg geroosterde broccoli maken. […]

Geroosterde broccoli met muntsaus


Boerenkoolsoep met krokante kaaskletkoppen, de soep met kaaskletskoppen 2
Deze buitengewone boerenkoolsoep smaakt een beetje zoet door de pompoen. Een beetje vreemd maar wel lekker! De koolsoort Cavolo Nero geeft een lekkere bite aan […]

Boerenkoolsoep met kaaskletskoppen


courgette ei nestjes-koolhydraatarm recept. lekken met wat knapperige sla. od gewoon zo als tussendoortje. 15
Nee, ik weet het, het is geen mei, maar deze courgette ei nestjes kunnen in elk jaargetijde hoor. Courgette ei, paprika, ui en wat kruiden, […]

Courgette ei nestjes uit de oven




gekruide bloemkool frittata 7
Je hebt makkelijk, makkelijker en makkelijkst. Deze gekruide bloemkool frittata valt in de categorie makkelijkst. Neem een restje bloemkoolrijst, doe er minimaal ei en je […]

Bloemkool frittata, lekker kruidig


bloemkoolbeignets met pittige saus 16
Deze stonden al heel lang op mijn to do-lijstje, maar steeds kwam er een ander bloemkool gerecht tussendoor fietsen. Het was het wachten zeker waard. […]

Bloemkoolbeignets met pittige saus



ratjetoe met puree 11
“Ruik dan!”, zei mijn Hans. Inderdaad je moest de ratjetoe met puree eens zelf kunnen ruiken… heerlijk!  De ratjetoe (ratatouille) kruidde ik met venkelzaad, tijm […]

Ratjetoe met puree