Ingrediënt: psylliumvezel

18 berichten

psyllium-vlozaad-fiber-husk-en-poeder - koolhydraatarm-recept-01Psylliumvezel (of vlozaadvezel) kan niet verteerd of afgebroken worden in de dunne darm (geen te tellen koolhydraten) en komen zo in de dikke darm terecht. Daar voeden ze de nuttige bacteriën en geven ze de ontlasting massa, door water op te nemen en op te zwellen. Psylliumvezels nemen 20 tot 25 keer hun gewicht aan vocht op. Daardoor hebben ze een enorm bindend effect.

Helaas, juist door de unieke eigenschappen is het niet echt goed te vervangen door een koolhydraatarm alternatief. Je kunt wel spelen met de verhoudingen van andere melen.

Maximaal 15 gram per dag gebruiken en veel bij drinken, anders werkt het verstoppend. 2 Glazen water bij 1 tl vezels is echt niet overdreven! Laat je lichaam wennen, begin met kleine hoeveelheden en als dat goed gaat kun je wat meer nemen.

Ik koop ze bij Pit & Pit. Uitsluitend de pure psylliumvezels!

Groen of paas geworden? Dan heb je niet de zuivere vezel gebruikt, maar het gemalen vlozaad of met iets anders erbij (inuline bv.) of iets dergelijks. De smaak is wel oké, maar ziet er vreemd uit….

Per 100 gr. 0 gr khd netto.