Provençaalse kruiden

Provençaalse kruidenProvençaalse kruiden of Herbes de Provence is de benaming voor kruidenmengsels van Provençaalse, mediterrane keukenkruiden, die kunnen worden gebruikt om de geur en smaak van, met name Franse, gerechten te verbeteren. De naam is niet beschermd, waardoor tegenwoordig veel ingrediënten uit Balkanlanden komen.

Ons recept: Meng 2 tl rozemarijn met 2 el marjolein, 2 el tijm, 1 el bonenkruid. OPTIONEEL toevoegen: 1 tl salie, 1 tl lavendel, 2 tl basilicum

venkel paprika quiche met korst

Venkel paprika quiche met korst

Heerlijk zachte maar toch stoere venkel paprika quiche is makkelijk te maken. Venkel is anijs-achtig en dat combineert schitterend met de zoetige paprika.

gevulde courgette met wortelpeterselie

Gevulde courgette met wortelpeterselie

In de Provençaalse kruiden stop ik een vleugje lavendel, echt geweldig bij deze bijzondere ‘vergeten’ smaken in de gevulde courgette met wortelpeterselie!

oopsies-hartig-koolhydraatarm-recept

Oopsies, koolhydraatarme wolkbroodjes

Oopsies? Ja oopsies! Oopsie zijn glutenvrij, koolhydraatarm, zacht en brood-achtig. Neutraal van smaak, te beleggen met van alles en nog wat. Liever pittig?

Scroll naar top