Ingrediënt: portobello

portobello-portabella-champignonDe portobello is de grote versie van de kastanjechampignon. De hoed van een portobello kan tot wel twaalf centimeter uitgroeien. Het eiwitgehalte van paddenstoelen is bijzonder hoog en dus zijn ze heel geschikt binnen een koolhydraatarme leefstijl. De benaming is niet eenduidig, sommig mensen spreken van portabella, dat mag ook, het is hetzelfde ding.

Heel geschikt om te grillen (bbq), maar liever nog vullen met allerlei lekkers of gewoon in stukjes en bakken met andere groenten.

Per stuk 100 gram rauw gewicht 0,4 khd (vergelijkbaar met champignon)


29
Al 6x eerder maakte ik een gevulde portobello voor de website. Vandaag kookte mijn heer Hans voor jullie! Zijn portobello gevuld met spruitjespuree is weer […]

Spruitjespuree in portobello


portobello met spinazie en zalm 17
Alle pottenkijkers & dierbaren in 2016 van alles het goede gewenst, vooral veel gezondheid en geluk! Komend jaar ga ik weer mijn uiterste best doen […]

Portobello met spinazie en zalm




portobello gevuld met broccoli
Portobello’s zijn volgens mij ontworpen om te vullen. Deze Portobello gevuld met broccoli en paprika en dikke laag kaas is uitermate appetijtelijk. Jullie kennen natuurlijk […]

Portobello gevuld met broccoli



Gevulde portobello, met sla en sesamcracker
Deze gevulde portobello met ui en blauwe kaas is voor mensen die van krachtige smaken houden. Met een frisse salade erbij en een sesamcracker is […]

Gevulde portobello met blauwe kaas



3
Portobello Caprese? Een portobello is niets meer of minder dan een hele grote kastanjechampignon met een lekkerder intensere smaak dan champignons. Door de grootte van […]

Portobello Caprese, basaal Italiaans