portobello

portobello-portabella-champignonDe portobello is de grote versie van de kastanjechampignon. De hoed van een portobello kan tot wel twaalf centimeter uitgroeien. Gemiddeld wegen ze zo’n 75 g per stuk. Het eiwitgehalte van paddenstoelen is bijzonder hoog en dus zijn ze heel geschikt binnen een koolhydraatarme leefstijl. De benaming is niet eenduidig, sommige mensen spreken van portabella, dat mag ook, het is hetzelfde ding.

Heel geschikt om te grillen (bbq), maar liever nog vullen met allerlei lekkers of gewoon in stukjes en bakken met andere groenten.

Per 100 g rauw gewicht: calorieën 22 kcal, koolhydraten 2.5 g, eiwitten 2.11 g, vetten 0.35 g, vezels 1.3 g   (USDA).

spruitjespuree

Spruitjespuree in portobello 

Al een paar keer maakten we gevulde portobello's. Toch is deze spruitjespuree in portobello weer totaal anders! Wel oppassen voor een spruitjespuree verslaving.

portobello met pompoenpuree

Portobello met pompoenpuree

Deze portobello met pompoenpuree is een gezellig winters feestje op je bord. De portobello met pompoen is uitstekend vooraf klaar te maken. Handig toch?

portobello gevuld met broccoli

Portobello gevuld met broccoli

Portobello’s zijn volgens mij ontworpen om te vullen. Deze Portobello gevuld met broccoli en paprika en dikke laag kaas is uitermate appetijtelijk.

portobello met spinazie en zalm

Portobello met spinazie en zalm

Deze portobello met spinazie en kaas is zó verrukkelijk, vooral met die onovertroffen geroosterde paprika salade van Hans erbij.

gevulde portobello met blauwe kaas

Gevulde portobello met blauwe kaas

Gevulde portobello met blauwe kaas, voor liefhebbers van krachtige smaken. Met een frisse salade en een sesamcracker een prima hoofdgerecht!

Portobello Caprese

Heerlijk is deze koolhydraatarme portobello Caprese! Door de grootte van de portobello is de paddenstoel ontzettend geschikt om te vullen, vandaag op z'n Italiaans.

Scroll naar top