Ingrediënt: portobello

8 berichten

portobello-portabella-champignonDe portobello is de grote versie van de kastanjechampignon. De hoed van een portobello kan tot wel twaalf centimeter uitgroeien. Het eiwitgehalte van paddenstoelen is bijzonder hoog en dus zijn ze heel geschikt binnen een koolhydraatarme leefstijl. De benaming is niet eenduidig, sommig mensen spreken van portabella, dat mag ook, het is hetzelfde ding.

Heel geschikt om te grillen (bbq), maar liever nog vullen met allerlei lekkers of gewoon in stukjes en bakken met andere groenten.

Per stuk 100 gram rauw gewicht 0,4 khd
(Bron NEVO: vergelijkbaar met champignon)

portobello met pompoenpuree

Portobello met pompoenpuree

Zolang er nog pompoen in de winkel ligt nemen we het er maar van toch? En dat is tegenwoordig vrijwel jaarrond! Deze gevulde portobello met […]

portobelleo gevuld

Portobello gevuld met broccoli

Portobello’s zijn volgens mij stiekem ontworpen om te vullen. Deze portobello gevuld met broccoli en paprika en dikke laag kaas is uitermate appetijtelijk. Jullie kennen […]

portobello met blauwe kaas

Gevulde portobello met blauwe kaas

Deze gevulde portobello met blauwe kaas is voor mensen die van krachtige smaken houden. Met een frisse salade erbij en een sesamcracker is het een […]