Ingrediënt: pompoen

26 berichten

geurig geroosterde pompoenPompoen bevat veel (goed opneembaar) ijzer, vit. B2 en dat is vooral goed nieuws voor vegetariërs. IJzer en B2 is belangrijk bij het vervoeren van zuurstof door het bloed.

Zie ook pompoenpitten en het artikel over verschillende pompoensoorten.
Bevat per 100 gr. 2 khd (rauw gewogen),  1,8 gr. gekookt zz. (NEVO)

stamppot bomvol smaak

Stamppot bomvol smaak

Zo’n stamppot bomvol smaak is heel geschikt om met Kerstmis of Pasen in een meergangendiner te presenteren. Met of zonder hertengebraad of haas. Ja ik […]

weldadige weerstand soep

Weldadige weerstand soep

Een supersnelle, verwarmende groentesoep, daar had ik nou echt zin in! Ik ben meer een zomermens dan een wintermens, en jullie? ‘s Winters vind ik […]

pompoensoep met champignons

Pompoensoep met champignons

Wij zijn echte pompoenlovers, laat dat maar even gezegd zijn. Niet alleen om de smaak, maar ook qua gebruik is de pompoen een heerlijke veelzijdige […]

pittige pompoensoep met selderij

Pittige pompoensoep met selderij

Voor de foto hebben we de pittige pompoensoep geserveerd in borrelporties, stiekem aten wij het -zoals in het recept staat- als maaltijdsoep. Ja euh…,wij willen […]

boerenkoolstamppot met pompoen

Boerenkoolstamppot met pompoen

Terwijl ik deze boerenkoolstamppot met pompoen aan het koken was hoorde ik de hele tijd die stemmetjes van die irritante reclame voor Lidl stamppotweken. Je […]

zuurkool pompoen carrés

Zuurkool pompoen carrés

Leuk vierkante burgertjes! Weer eens wat anders! Met opzet heb ik nu eens geen ronde burgers gemaakt maar er kleine vierkante carrés van gebakken met […]