Gevulde pompoen met kruidige zuurkool
Deze zalige gevulde pompoen met kruidige zuurkool staat als je het een beetje slim aanpakt […]
Gevulde pompoen met kruidige zuurkool Bekijken »
Pimentón (gerookt paprikapoeder) is inmiddels een onmisbaar ingrediënt in mijn keuken, niet alleen voor Spaans getinte gerechten. Het wordt gemaakt van een speciaal soort paprika’s, die worden gerookt (gedroogd en gekeerd) boven een vuur van eikenhout. Dat proces kan wel tot twee weken duren! Daarna worden zaadlijsten en het steeltje verwijderd, de paprika zelf wordt vermalen tot een mooi knalrood, uitermate intens smakend paprika poeder.
Gerookte paprika werkt goed in combinatie met piment, komijn, kardemom, knoflook, gember, oregano, peterselie, peper, rozemarijn, saffraan en kurkuma.
NB: er zijn diverse varianten verkrijgbaar van scherp tot zoet, ik gebruik meestal de zoete. Altijd voorzichtig gebruiken!
Te koop bij toko, de betere supermarkt, Dille en Kamille of online (natuur)winkels, Pit&Pit bijvoorbeeld.
Deze zalige gevulde pompoen met kruidige zuurkool staat als je het een beetje slim aanpakt […]
Gevulde pompoen met kruidige zuurkool Bekijken »
Een lekker vegetarisch lunchgerecht met boerenkool. Boerenkool met ei, uit de pan. Het ziet er
Boerenkool met ei, uit de pan Bekijken »
De zandtaartbodem van deze broccoli zalm taart heeft een ietsje zoetige smaak, dat past voortreffelijk
Broccoli zalm taart Bekijken »
Deze bijzonder smaakvolle tomaat selderij cappuccino kan je prima serveren als voor- of tussengerecht bij
Tomaat selderij cappuccino Bekijken »
Heel geschikt voor een feestje, zowel de tonijnburgertjes als het sausje zijn namelijk makkelijk vooraf
Tonijnburgertjes met knoflookdip, *mjum* Bekijken »
In de Provençaalse kruiden stop ik een vleugje lavendel, echt geweldig bij deze bijzondere ‘vergeten’
Gevulde courgette met wortelpeterselie Bekijken »
Deze makreel mousse is stoer, pittig en kruidig, bomvol smaak dus! Je maakt ze makkelijk
Amuse glaasje makreel mousse Bekijken »
Nooit meer een krakend toastje met een lekker kaasje? Jawel hoor! Deze krakende kaas crackertjes
Krakende kaas crackertjes Bekijken »
Deze knoflook garnalen met groente smaakt bijzonder intens, de gerookte knoflook samen met een snuif
Knoflook garnalen met groente Bekijken »