pimentón

2015-10-18 10.33.14Pimentón (gerookt paprikapoeder) is inmiddels een onmisbaar ingrediënt in mijn keuken, niet alleen voor Spaans getinte gerechten. Het wordt gemaakt van een speciaal soort paprika’s, die worden gerookt (gedroogd en gekeerd) boven een vuur van eikenhout. Dat proces kan wel tot twee weken duren! Daarna worden zaadlijsten en het steeltje verwijderd, de paprika zelf wordt vermalen tot een mooi knalrood, uitermate intens smakend paprika poeder.

Gerookte paprika werkt goed in combinatie met piment, komijn, kardemom, knoflook, gember, oregano, peterselie, peper, rozemarijn, saffraan en kurkuma.

NB: er zijn diverse varianten verkrijgbaar van scherp tot zoet, ik gebruik meestal de zoete. Altijd voorzichtig gebruiken!
Te koop bij toko, de betere supermarkt, Dille en Kamille of online (natuur)winkels, Pit&Pit bijvoorbeeld.

keto pizza-omelet van le

Keto pizza-omelet

Op zaterdag eet mijn man graag een patatje met een snack. Ik maak dan deze heerlijke keto pizza-omelet voor mezelf. Koolhydraatarm en enorm verzadigend.

Italiaanse gevulde paprika

Italiaanse gevulde paprika

In deze Italiaanse gevulde paprika combineert de zonnige paprika fantastisch met de zachte mozzarella en het kruidige kipgehakt. Buon Appetito!

Frittata met broccoli en bloemkool

De bloemkool en broccoli in deze frittata combineren geweldig met de pittige mosterd, boerenkaas en omelet-frittatakruiden (Pit & Pit). helemaal oké, niks meer aan doen!

romige bloemkoolsoep met kerrie

Romige bloemkoolsoep met kerrie

Deze geweldig lekkere romige bloemkoolsoep heeft een beetje oosterse smaken, het gouden trio kokosmelk, kurkuma en kerrie is erin verwerkt.

rode paprikasoep

Rode paprikasoep: zijdezacht en romig

Rode paprikasoep van rode en gele paprika’s. Samen met karwijzaad en crème fraîche levert dat een waanzinnig zijdezacht maar kruidig soepje op. Yum!

Scroll naar top