Ingrediënt: peterselie

73 berichten

Zowel droog als vers te gebruiken, vers zit natuurlijk veel meer smaak aan. Verse peterselie (platte!) liefst op ‘t laatst pas toevoegen. Gebruik het in stoofgerechten, bij worteltjes, soepen, saujes en omeletten. En natuurlijk als garnering.
per 100 gr: verse 1khd, gedroogd 41 khd

makreel mousse

Amuse glaasje makreel mousse

Met een lekkere mousse en wat piepklein gesneden knapperige groente in een amuse glaasje heb je al gauw succes op je feestje. Deze makreel mousse […]

romige pompoenmousse

Romige pompoenmousse

Eerlijk? Oeps, deze romige pompoenmousse is eigenlijk een ongelukje. Waarom? Euhm… ik wilde een pompoenpuree maken maar omdat ik teveel slagroom bij de pompoen had […]

bleekselderij met champignonsaus

Bleekselderij met champignonsaus

Heel erg makkelijk en snel koolhydraatarm bijgerecht van bleekselderij met champignonsaus. Champignonsaus zelf maken is ontzettend simpel. Champignons bakken en en een saus maken van […]

romanesco met boter en ei

Romanesco met boter en ei

Een romanesco is een waar kunstwerk, je weet wel zo’n geelgroene bloemkool met van die prachtige torentjes. Wij houden het heel simpel zodat je de […]

spinazie geitenkaas omelet

Spinazie geitenkaas omelet

Hoe vaak zou ik al spinazie met geitenkaas gecombineerd hebben in mijn leven? En toch ben ik steeds weer verrast door de fantastische combinatie van […]

gevulde tomaten uit de oven

Gevulde tomaten uit de oven

Als je werkt of gasten krijgt is het wel zo makkelijk als je het eten van te voren al kunt klaarmaken. Tenminste een groot deel […]

groente omelet met brie

Groente omelet met brie

Ik eet steeds meer groente, niet alleen bij de lunch maar ook bij het ontbijt. Deze groente omelet met brie is zowel geschikt als voedzame […]

bloemkool pannenkoekjes

Bloemkool pannenkoekjes met zalm

Wij eten tegenwoordig regelmatig bloemkoolrijst in allerlei soorten? Dat is nou echt een geweldige uitvinding van de laatste jaren! Het leuke is dat die geweldige […]

champignonsoep voor ♡ hartendieven

Champignonsoep ♡ voor hartendieven

Door toevoegen van citroensap en limoenblad, verkrijgbaar bij de toko, krijgt deze champignonsoep voor ? hartendieven een wel heel bijzondere smaak. Vanwege een romantische bui […]

gerookte forel met lauwwarme kerriedressing

Gerookte forel met veldsla, vet lekker!

Met deze gerookte forel met lauwwarme kerriedressing hoop ik jullie warm te maken voor het eten van (Deense) gekweekte forel, volgens Good Fish Foundation namelijk een […]

witlof appelsalade

Witlof appelsalade

Appel is bij velen ‘not done’ in de koolhydraatarme keuken. Toch gebruik ik wel eens een lekker stukje knapperige appel, in deze witlof appelsalade bijvoorbeeld. […]

witlofsoep met een bootje

Witlofsoep met een bootje

Witlof of Brussels lof is het hele jaar rond verkrijgbaar, deze groente word ik nooit zat eigenlijk. De variaties zijn eindeloos, gratineren, koken, bakken, rauw […]

Gevulde avocado met tonijn

Een lekkere gevulde avocado met tonijn als lunch is heerlijk voedzaam en gezond. Ook als voorgerechtje is een gevulde avocado altijd een traktatie. De tonijnvulling […]