Ingrediënt: peterselie

73 berichten

Zowel droog als vers te gebruiken, vers zit natuurlijk veel meer smaak aan. Verse peterselie (platte!) liefst op ‘t laatst pas toevoegen. Gebruik het in stoofgerechten, bij worteltjes, soepen, saujes en omeletten. En natuurlijk als garnering.
per 100 gr: verse 1khd, gedroogd 41 khd

gevulde champignons met kruiden

Gevulde champignons met kruiden

Gevulde champignons vormen een perfecte bijgerecht. Vul de champignons van te voren. Je schuift de schaal met gevulde champignons met kruiden dan in de oven […]

edamame hummus

Edamame hummus van sojabonen

Edamame hummus is een bijzonder appetijtelijke smeerdip gemaakt met mooie groene sojabonen en is misschien nog wel lekkerder dan de originele, die met kikkererwten wordt […]

tarte tatin van witlof

Tarte tatin van witlof

In mijn koolhydraatrijke leven hadden we een favoriet: tarte tatin van witlof met een sausje. Die omgekeerde witloftaart was echt zó ontzettend lekker! We aten […]

aspergetaart met zalm

Aspergetaart met zalm

Deze zalige aspergetaart met zalm is alweer het derde recept in het kader van de meimaand aspergemaand op ons blog. Dit deeg in combinatie met […]

zuurkool pompoen carrés

Zuurkool pompoen carrés

Leuk vierkante burgertjes! Weer eens wat anders! Met opzet heb ik nu eens geen ronde burgers gemaakt maar er kleine vierkante carrés van gebakken met […]

oosterse bloemkool courgettesoep

Oosterse bloemkool courgettesoep

Wat een geweldige spannende kleur, geur en smaak heeft deze heerlijke oosterse bloemkool courgettesoep. Het oosterse eraan is vooral de combinatie van veel kerrie met […]

courgette met reuzengarnalen

Courgette met reuzengarnalen

Van deze courgette met reuzengarnalen kreeg ik tijdens het koken al heel erg haast om het op te eten. Die diepe, stoere knoflookgeur tijdens het […]

gevulde courgette met wortelpeterselie

Gevulde courgette met wortelpeterselie

Wat een bijzonder geurig gerecht is het toch deze gevulde courgette met wortelpeterselie. Wat hebben wortelpeterselie (of peterseliewortel), schorseneren, pastinaak, knolselderij, koolraap, knolraap en koolrabi […]