Keto oosterse paksoisoep
Paksoi is een Aziatische koolsoort. De witte stelen zijn heerlijk fris en knapperig en de donkergroene bladeren smaken een beetje pittig. Om de groente een …
Paksoi is nauw verwant aan de Chinese kool. Dus kijk ook vooral even bij Chinese kool recepten.
Beide groenten komen oorspronkelijk uit Oost-Azië (China). Het zijn koolsoorten waarvan je de bladeren en de bladstelen eet. Ze hebben niet de typische koolsmaak. Vandaar dat ze ook populair zijn bij kinderen.
De paksoi (links) heeft gladdere bladranden dan Chinese kool (rechts). Paksoi is vooral knapperig en Chinese kool smaakt ietsje zoeter. Ook in de keuken ontlopen de culinaire toepassingen elkaar maar weinig.
Paksoi bevat per 100 g: calorieën 14 kcal, koolhydraten 1.4 g, eiwitten 1 g, vetten 0.2 g, vezels 1.2 g.
Chinese kool bevat per 100 g: calorieën 17 kcal, koolhydraten 2 g, eiwitten 1 g, vetten 0 g, vezels 2.5 g.
Paksoi is een Aziatische koolsoort. De witte stelen zijn heerlijk fris en knapperig en de donkergroene bladeren smaken een beetje pittig. Om de groente een …
We serveren deze snelle koolhydraatarme paksoi met zalm met een zalige, zachte, frisse yoghurt-mosterdsaus. Echt verrassend lekker!
Wat een feestje is deze keto gevulde zalm met paksoi. Het gerecht is niet alleen leuk om te maken, maar ziet er ook nog geinig …
Een heerlijk sappige portobello gevuld met pure smaken. Zalm zit boordevol goede vetten. Als je liever geen zalm eet dan neem je witvis, kip of …
Spicy paksoi met gember: een heerlijk vegan koolhydraatarm bijgerecht waarin rode peper zorgt voor de pit, en citroen en gember zorgen voor andere intense smaken. …
Stamppot met een oosters tintje. Gemaakt met paksoi en knolselderij, weer eens wat anders dan bloemkool als puree gebruiken. Heel makkelijk om te maken en …
Oosterse stamppot met selderij en paksoi van Marij Lees dit »
Deze paksoi kip salade, met ook nog komkommer en radijs, krijgt een oosterse touch door een dressing van sojasaus, sesamolie, gember, 'honing' en rode peper. …
Zo'n feestelijke vegan stamppot bomvol smaak is heel geschikt om met kerst of Pasen in een meergangen diner te presenteren.
Tjap tjoy met paksoi is een populair Chinees groentegerecht. Door de paksoi erin krijg je een lekkere bite, zeker als je de andere groenten ook …
De courgetterolletjes bevatten een mengsel van paksoi, tomaten, ui, kruiden en walnoten. De courgetterolletjes worden overgoten met een romige kaassaus. Mjum.
Deze snelle, romige Curryschotel is op zich vegetarisch. Maar tonijn- of kipstukjes met een beetje sojasaus of knapperig gegrilde kippenpootjes kunnen er ook bij.
De paksoi curry schotel smaakt lekker oosters en toch zacht en romig door de volvette, dikke kokosmelk. Pittiger? Voeg eenvoudig een extra rood pepertje toe!
Donders lekker deze gegrilde paksoi. Door die fantastische oosterse smaakcombinatie van gember en knoflook, eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol!
Paksoi met saté en bloemkoolrijst is lekker simpel en heel makkelijk aan te passen aan je eigen pittigheidsgrens. Een zeer complete en voedzame maaltijd!
Binnen no time een stevig ontbijt waar je de hele ochtend mee door kan: paksoi frittata met camembert. Gebruik het liefst pittige overrijpe camembert.
Je kan paksoi rauw eten maar het is ook bijzonder geschikt om te roerbakken en te verwerken in oosters getinte gerechten, zoals deze paksoi met …