paksoi

paksoi-en-chinese-kool

Paksoi is nauw verwant aan de Chinese kool. Dus kijk ook vooral even bij Chinese kool recepten.

Beide groenten komen oorspronkelijk uit Oost-Azië (China). Het zijn koolsoorten waarvan je de bladeren en de bladstelen eet. Ze hebben niet de typische koolsmaak. Vandaar dat ze ook populair zijn bij kinderen.

De paksoi (links) heeft gladdere bladranden dan Chinese kool (rechts). Paksoi is vooral knapperig en Chinese kool smaakt ietsje zoeter. Ook in de keuken ontlopen de culinaire toepassingen elkaar maar weinig.

Paksoi bevat per 100 g:  calorieën 14 kcal, koolhydraten 1.4 g, eiwitten 1 g, vetten 0.2 g, vezels 1.2 g.
Chinese kool bevat per 100 g: calorieën 17 kcal, koolhydraten 2 g, eiwitten 1 g, vetten 0 g, vezels 2.5 g.

stamppot bomvol smaak

Stamppot bomvol smaak

Zo'n feestelijke vegan stamppot bomvol smaak is heel geschikt om met kerst of Pasen in een meergangen diner te presenteren.

curry schotel

Curry schotel met paksoi en room

Deze snelle, romige Curryschotel is op zich vegetarisch. Maar tonijn- of kipstukjes met een beetje sojasaus of knapperig gegrilde kippenpootjes kunnen er ook bij.

paksoi curry- oosterse schotel

Paksoi curry, oosterse schotel

De paksoi curry schotel smaakt lekker oosters en toch zacht en romig door de volvette, dikke kokosmelk. Pittiger? Voeg eenvoudig een extra rood pepertje toe!

gegrilde paksoi

Gegrilde paksoi met sesamzaad

Donders lekker deze gegrilde paksoi. Door die fantastische oosterse smaakcombinatie van gember en knoflook, eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol!

paksoi met saté en bloemkoolrijst

Paksoi met saté en bloemkoolrijst

Paksoi met saté en bloemkoolrijst is lekker simpel en heel makkelijk aan te passen aan je eigen pittigheidsgrens. Een zeer complete en voedzame maaltijd!

paksoi frittata met camembert

Paksoi frittata met camembert

Binnen no time een stevig ontbijt waar je de hele ochtend mee door kan: paksoi frittata met camembert. Gebruik het liefst pittige overrijpe camembert.

Scroll naar top