Ingrediënt: paksoi

paksoi-chinesekool

Paksoi is nauw verwant aan de Chinese k0ol. Beide groenten komen oorspronkelijk uit Oost-Azië (China). Het zijn koolsoorten waarvan je de bladeren en de bladstelen eet. Ze hebben niet de typische koolsmaak. Vandaar dat ze ook populair zijn bij kinderen.

De paksoi (links) heeft gladdere bladranden dan Chinese kool (rechts). Paksoi is vooral knapperig en Chinese kool smaakt ietsje zoeter. Ook in de keuken ontlopen de culinaire toepassingen elkaar maar weinig. Dus kijk ook vooral even bij Chinese kool recepten.

Paksoi bevat per 100 gr. 0,4 khd netto. Van Chinese kool is de opgave zelfs 0 khd netto.


paksoi curry schotel 19
Paksoi curry Paksoi is een heel veelzijdige groente en past, met maar 0,4 khd, uitstekend in de koolhydraatarme keuken. In een geurig Oosters gerecht of […]

Paksoi curry, Oosterse schotel


Oosters gegrilde paksoi 6
Zó donders lekker is deze gegrilde paksoi! Dat komt vooral door die fantastische Oosterse smaakcombinatie van gember en knoflook, eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol! Met die […]

Gegrilde paksoi met sesamzaad


paksoi frittata met camembert 5
Binnen no time een goed stevig ontbijt (of lunch) waar je weer uren mee door kan is deze heerlijke paksoi frittata met camembert. Ik had […]

Paksoi frittata met camembert



paksoi met saté en bloemkoolrijst 7
Paksoi met saté en bloemkoolrijst is lekker simpel en heel makkelijk aan te passen aan je eigen pittigheidsgrens, het is een zeer complete en voedzame […]

Paksoi met saté en bloemkoolrijst


paksoi met ei 2
Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het heeft knapperige witte stelen en nerven en grote donkergroene bladeren. Het smaakt een beetje pittig […]

Oosterse paksoi met ei