Ingrediënt: paksoi

10 berichten

paksoi-en-chinese-kool

Paksoi is nauw verwant aan de Chinese kool. Dus kijk ook vooral even bij Chinese kool recepten.

Beide groenten komen oorspronkelijk uit Oost-Azië (China). Het zijn koolsoorten waarvan je de bladeren en de bladstelen eet. Ze hebben niet de typische koolsmaak. Vandaar dat ze ook populair zijn bij kinderen.

De paksoi (links) heeft gladdere bladranden dan Chinese kool (rechts). Paksoi is vooral knapperig en Chinese kool smaakt ietsje zoeter. Ook in de keuken ontlopen de culinaire toepassingen elkaar maar weinig.

Paksoi bevat per 100 g 0,4 g khd netto.
Chinese kool bevat 2 g  khd per 100 gr.

stamppot bomvol smaak

Stamppot bomvol smaak

Zo’n stamppot bomvol smaak is heel geschikt om met Kerstmis of Pasen in een meergangendiner te presenteren. Met of zonder hertengebraad of haas. Ja ik […]

gegrilde paksoi

Gegrilde paksoi met sesamzaad

Zó donders lekker is deze gegrilde paksoi! Dat komt vooral door die fantastische Oosterse smaakcombinatie van gember en knoflook, eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol! Met die […]

paksoi met ei

Oosterse paksoi met ei

Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het heeft knapperige witte stelen en nerven en grote donkergroene bladeren. Het smaakt een beetje pittig […]