Ingrediënt: olijfolie

139 berichten

olijfolieOlijfolie bevat veel onverzadigd vet en vitamine E. Onverzadigd vet verhoogt het goede cholesterol en verlaagt het slechte cholesterol.

Gebruik extra vierge olijfolie bij voorkeur onverhit, dan heb je het meest profijt van de goede stoffen.

Gebruik voor bakken uitsluitend een olijfolie die geschikt is voor hogere temperaturen, zie ook dit artikel over verstandig bakken en let ook op de pan die je gebruikt.


100 ml olijfolie bevat Calorieën 820 kcal, Koolhydraten 0 g, Eiwitten 0 g, Vetten 91 g Vezels 0 g.

1 eetlepel (15 ml=scheutje) bevat 0 khd 

Italiaanse tomatensaus

Italiaanse tomatensaus – basis

Deze zelfgemaakte koolhydraatarme Italiaanse tomatensaus (Sugo) is een echte klassieker met de volle zoete smaak van tomaten en heerlijk kruidig. Als ik dit maak doe […]

broccoli noten salade

Broccoli noten salade

Hoe makkelijk wilde je het hebben? Simpel, simpeler, simpelst is deze frisse broccoli noten salade. De koolhydraatarme broccoli quiche heb ik voor het komende half […]

witlofsoep met een bootje

Witlofsoep met een bootje

Witlof of Brussels lof is het hele jaar rond verkrijgbaar, deze groente word ik nooit zat eigenlijk. De variaties zijn eindeloos, gratineren, koken, bakken, rauw […]

koolhydraatarm focaccia brood

Koolhydraatarm focaccia brood

In mijn koolhydraatrijke leven at ik regelmatig een maaltijdsoep met een heerlijk zelfgebakken brood. Een van mijn favorieten was dan een focaccia met daarnaast een […]

carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet met geitenkaas, pistachenoten, en sinaasappel, ik zou er uren naar kunnen kijken. Al die gekke kleuren bij elkaar, het is niet […]

gegrilde asperges met kaas

Gegrilde asperges met kaas

Eet deze malse gegrilde asperges met kaas als voorafje, bijgerecht of snijd ze in schuine stukken als borrelhapje of verwerk de stukken in een salade! […]

Aubergine pizza’s

De aubergine is ongelooflijk fascinerend, die prachtig vorm en glanzend gladde schil beloven zoveel moois! Maar helaas, in veel gerechten vind ik de structuur van […]

Gemarineerde champignons

Een heel erg lekkere koude snack voor tussendoor bij de borrel of geef deze gemarineerde champignons met een lekker stokbroodje of courgettebrood als voorafje, of […]

komkommer bietenrolletjes

Komkommer bietenrolletjes

Komkommer bietenrolletjes zijn echt heel makkelijk om te maken, het meeste werk is het secuur oprollen. Maar wat een feest als het rood van de […]

zalmpakketje met prei

Zalmpakketje met prei

Zalmpakketjes staan bij ons regelmatig op het menu, dit zalmpakketje met prei zit vol goede vetten en eiwitten en zalm bevat bovendien geen koolhydraten. Dit […]

paksoi met ei

Oosterse paksoi met ei

Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het heeft knapperige witte stelen en nerven en grote donkergroene bladeren. Het smaakt een beetje pittig […]