Ingrediënt: olijfolie

139 berichten

olijfolieOlijfolie bevat veel onverzadigd vet en vitamine E. Onverzadigd vet verhoogt het goede cholesterol en verlaagt het slechte cholesterol.

Gebruik extra vierge olijfolie bij voorkeur onverhit, dan heb je het meest profijt van de goede stoffen.

Gebruik voor bakken uitsluitend een olijfolie die geschikt is voor hogere temperaturen, zie ook dit artikel over verstandig bakken en let ook op de pan die je gebruikt.


100 ml olijfolie bevat Calorieën 820 kcal, Koolhydraten 0 g, Eiwitten 0 g, Vetten 91 g Vezels 0 g.

1 eetlepel (15 ml=scheutje) bevat 0 khd 

spinazie shakshuka

Spinazie shakshuka

We beloofden jullie meer makkelijke eenpansgerechten. Dit is er zo een. Want wat is er nu fijner dan deze snelle, maar laag in koolhydraten, spinazie […]

makkelijke maaltijd preisoep

Makkelijke maaltijd preisoep

Jullie konden op Facebook al een foto voorbij zien komen van deze makkelijke maaltijd preisoep. De soep valt in de (nieuwe) categorie ‘campinggerechten’. Afgelopen herfstvakantie […]

goulash met kruidenrijst

Goulash met kruidenrijst

Wat is het toch mooi als je een eenvoudige ingrediëntenlijst en dito bereiding kunt koppelen aan een rijke smaak. Ik vind deze snelle goulash met […]

krulsla met besjes en cranberry

Krulsla met besjes en cranberry

Als dit geen feestje op je bord is… deze feestelijk uitziende salade is snel klaar en heeft een fijne variatie aan smaken. Kies vandaag eens […]

Lauwwarme groene groente

Lauwwarme groene groente

Wat een prent, hè? Je ziet aan deze snelle lauwwarme groene groente niet dat het lauwwarm is, maar het is absoluut niet te missen GROEN! […]

vislasagne met spinazie

Vislasagne met spinazie

We moesten ze even tellen, maar dit blijkt het 7e  lekkere lasagnegerecht op de website te zijn! En de 2e met vis. In onze veelgeprezen […]

Venkel ricotta soufflé

Wie is er bang voor een soufflé? Dat is niet nodig bij deze venkel ricotta soufflé! Vroeger vermeed ik het als het kon om een […]

paddenstoelen burger

Paddenstoelen burger

Onze tuinbonenburger van een tijdje terug is al geloofd en geprezen. We beloofden al dat we meer vleesloze burgers zouden ontwikkelen. Het heeft even geduurd, […]

koolrabi carpaccio

Koolrabi carpaccio

Is het geen plaatje deze frisse koolrabi carpaccio? Je ziet al aan de kleuren dat het subtiel smaakt. Carpaccio kennen de meesten van jullie wel […]

Vis papillot met doperwtenpuree

Vis papillot met doperwtenpuree? Ja, niet alleen perfect voor een zomerse buitenmaaltijd, maar ook met kerst een heel mooi gerecht. En niets zo gemakkelijk om […]

tuinbonenburgers met yoghurtsaus

Tuinbonenburgers met yoghurtsaus

Wie is er niet groot mee geworden? Een AVG (aardappels-vlees-groente) maaltijd!  In deze tijden waarin mensen massaal wat minderen met vlees eten kun je leuk […]