Ingrediënt: nootmuskaat

30 berichten

nootmuskaat-muskaatnoot

Nootmuskaat heeft een nadrukkelijke geur en smaak. Hierdoor hoeft er maar een geringe hoeveelheid gebruikt te worden tijdens het koken. Het wordt veel toegepast in de Hollandse keuken. Nootmuskaat heeft een warm karakter en is toepasbaar bij groenten zoals bloemkool, witlof, sperziebonen en asperges. Ook is nootmuskaat goed te combineren met zoete gerechten.

 

Broccoli tomaat ovenschotel

De kunst van lekkere broccoli is om het op een goede manier te combineren met andere ingrediënten. Dat is uitstekend […]

gember spekpannenkoekjes

Gember spekpannenkoekjes

Deze makkelijke gember spekpannenkoekjes hebben een prachtige textuur en vormen het perfecte hartige vakantieontbijt! Niks fijner op een luie weekendochtend […]

postelein met macadamia en kaas

Postelein met macadamia en kaas

Heerlijk voedzaam en snel bijgerecht, deze postelein met macadamia en kaas. Smaakt eigenlijk overal wel bij. Wij aten het met […]

Ovenschotel met bloemkoolpuree

Met deze koolhydraatarme ovenschotel met bloemkoolpuree kom je makkelijk aan de aanbevolen hoeveelheid groente van (minstens) 250 gram per dag.

preiquiche met camembert

Preiquiche met camembert

Preiquiche met camembert is een gemakkelijk te maken recept dat veel kansen biedt om zelf de lekkerste variaties aan te […]

asperge lasagne met zalm

Asperge lasagne met zalm

Asperge lasagne met zalm is een prachtig subtiel gerecht met een lekker korstje, waarin alle ingrediënten uitstekend tot hun recht […]

witlofsoep met blauwe kaas

Witlofsoep met blauwe kaas

Deze lekker romige witlofsoep met blauwe kaas is voor ons nu al een ‘blijvertje’. Door de blauwe kaas is het […]