Ingrediënt: munt

30 berichten

harissa-yoghurt-muntdip

Munt heeft een fijne mentholsmaak; heerlijke voor bijvoorbeeld mediterrane en oosterse gerechten.  Snijd (of knip) vlak voor het bereiden de gewenste hoeveelheid blaadjes. Bak of kook hooguit 1 minuut mee.

Bevat per 100 gram Calorieën 49 kcal, Koolhydraten 5.1 g, Eiwitten 3,8 g, Vetten 0.7 g, Vezels 3.5 g.

Blaadjes van 1 takje weegt 2 g= 0,1 g khd

witte koolsalade met munt, salade in een kommetje met stokjes

Witte koolsalade met munt

Deze simpel klaar te maken witte koolsalade met munt is fris en pittig tegelijk, echt geweldig lekker. Zelf ben ik dol op alles wat neigt […]

venkeltaart met geitenkaas

Venkeltaart met geitenkaas

De oude Grieken gebruikten venkel al als vermageringsmiddel en noemden het ‘marathron’ dat ‘dun worden’ betekent. Of zij ook deze koolhydraatarme venkeltaart met geitenkaas kenden, […]

spinaziesoep met munt

Spinaziesoep met munt

Makkelijk en simpel deze frisse spinaziesoep met munt. Niet alleen geschikt als fijn voorgerechtje maar ook supertof als lunch. In dat laatste geval neem je […]

harissa yohgurt muntdip

Harissa yoghurt muntdip

Ik mag voor het weekend graag iets te smeren of te dippen in het vooruitzicht hebben. Kweenie, anders is mijn weekend niet helemaal compleet ofzo… […]

köfte met tzatziki

Groente köfte met tzatziki

Na de vakantie vroeg ik op onze Facebook pagina aan de ‘pottenkijkers’ of er nog speciale verzoekjes waren voor de komende tijd…. Een van de […]

tonijn met courgette en muntsaus

Tonijn met courgette en muntsaus

Verrassend lekker deze malse tonijn met courgette en muntsaus. Een moot tonijn vind ik persoonlijk het lekkerst als-ie even gemarineerd is in wat sojasaus (tamari). […]

venkelcappuccino met gerookte zalm

Venkelcappuccino met gerookte zalm

Anders dan de naam wellicht doet vermoeden heeft deze venkelcappuccino met gerookte zalm natuurlijk helemaal niets met koffie te maken. Het is een heerlijke, subtiele […]

mascarpone met rood fruit

Mascarpone met rood fruit

Wij eten zeker niet dagelijks een nagerecht, want ik heb meestal gewoon voldoende aan een warme maaltijd. Daar ben ik inmiddels aan gewend geraakt.  Dus […]