Ingrediënt: lupinemeel

lupinemeel

Lupinemeel wordt gemaakt van lupinebonen, die rijk zijn aan eiwitten. Het glutenvrije meel is ideaal om mee te bakken of als bindmiddel in sauzen.

Joannusmolen (biologisch) 11,7 khd per 100 gr.
Lupinfood.eu 6,7 khd per 100 gr.
Vervangen:
Experimenteren op eigen risico: Lupinemeel absorbeert erg veel vocht. Wil je lupinemeel gebruiken voor het vervangen van een recept op basis van tarwemeel? Begin dan met een kwart van het gewicht wat je van normaal meel zou gebruiken. Bakpoeder kan gebruikt worden om de textuur te verbeteren. (Bron: lupinfood.eu)

 


echte pepernoten 4
Hij komt, hij komt… ja pas over een paar weken, rond half november, ik weet het. Jullie willen wel even oefenen op deze lekkernij toch? […]

Echte pepernoten, koolhydraatarm


groente mugcake, smullen maar! 11
Deze heerlijke koolhydraatarme groente mugcake staat binnen 10 minuten op tafel. Veel mensen hebben ‘s morgens al last van stress en -zelfveroorzaakt- tijdgebrek. Die mensen […]

Groente mugcake, ultrasnel ontbijt


notencake met appel, van boven in plkjes gesneden 11
Deze notencake met appel is mijn 1e experiment met lupinemeel. Zeer geslaagd mag ik wel zeggen. Als je op zoek bent naar een alternatief voor […]

Notencake met appel, zeer geslaagd