lupinemeel

lupinemeel

Lupinemeel wordt gemaakt van lupinebonen. Het lupinemeel van Primeal is rijk aan vezels en proteïnen. Het is een goed alternatief voor sojameel. Eén van de voordelen van Lupinemeel is dat het neutraal van smaak is en water en olie goed kan binden.

Vervangen:
Experimenteren op eigen risico: Lupinemeel absorbeert erg veel vocht. Wil je lupinemeel gebruiken voor het vervangen van een recept op basis van tarwemeel? Begin dan met een kwart van het gewicht wat je van normaal meel zou gebruiken. Bakpoeder kan gebruikt worden om de textuur te verbeteren.

Bevat per 100 g: calorieën 360 kcal, koolhydraten 9 g, eiwitten 40 g, vetten 12 g, vezels 27 g.

echte koolhydraatarme pepernoten

Echte koolhydraatarme pepernoten

Het resultaat is een berg geurige, echte koolhydraatarme pepernoten. De pepernoten hebben een lekkere anijssmaak en een fijne taai taai achtige structuur.

notencake met appel

Notencake met appel, zeer geslaagd

Deze notencake met appel heeft een lekker stevige basis en de stukjes appel en gehakte noten geven de cake de perfecte crunch en sappigheid.

Scroll naar top