Curry pasta zelf maken
De zalige zelfgemaakte curry pasta kun je verwerken in allerlei gerechten. Voeg 15-30 ml toe aan gerechten. In deze samenstelling 1,15 gram koolhydraten per eetlepel …
Kurkuma, (Surinaams-Nederlands) koenier, (Indisch-Nederlands) koenjit, Indiase geelwortel, en vroeger ook tarmeriek genoemd, is een specerij gewonnen uit de plant Curcuma longa. Kurkuma een belangrijk ingrediënt in kerriepoeders en Indiase masala’s.
Voeg kurkuma toe aan bonen, kip, eieren, sauzen, soepen, vis, vlees, rijst en spinazie. Kurkuma geeft gebakken vlees en kip een mooie korst. In de Noord-Afrikaanse keuken wordt kurkuma veel gebruikt bij lamsvlees en groenteschotels. Gemalen kurkuma of koenjit wordt ook wel gebruikt als alternatief voor saffraan.
De zalige zelfgemaakte curry pasta kun je verwerken in allerlei gerechten. Voeg 15-30 ml toe aan gerechten. In deze samenstelling 1,15 gram koolhydraten per eetlepel …
Ongelooflijk romige ouderwetse vla flip maar dan koolhydraatarm en ook nog eens veel lekkerder dan met vla uit een fles of pak.
Als je van bijzondere smaken houdt moet je deze romige geurige oosterse spruitjes zeker eens proberen. Het combineert perfect met de gekleurde bloemkoolrijst. Al met …
Op z’n tijd mag ik graag een makkelijk oosters gerecht eten. Vaak worden dat natuurlijk ‘curry’s’, zoals deze heerlijke eieren in kokoscurry.
Eet dit voedzame notenbrood als gebak bij de koffie of als tussendoortje, met of zonder boter. Het is echt té lekker, dus pas op! *koolhydraatbeperkt*