Ingrediënt: kurkuma

17 berichten

kurkuma

Kurkuma, (Surinaams-Nederlands) koenier, (Indisch-Nederlands) koenjit, Indiase geelwortel, en vroeger ook tarmeriek genoemd, is een specerij gewonnen uit de plant Curcuma longa. Kurkuma een belangrijk ingrediënt in kerriepoeders en Indiase masala’s.

Voeg kurkuma toe aan bonen, kip, eieren, sauzen, soepen, vis, vlees, rijst en spinazie. Kurkuma geeft gebakken vlees en kip een mooie korst. In de Noord-Afrikaanse keuken wordt kurkuma veel gebruikt bij lamsvlees en groenteschotels. Gemalen kurkuma of koenjit wordt ook wel gebruikt als alternatief voor saffraan.

Bevat gedroogd per 100 g: calorieën koolhydraten eiwitten vetten vezels

Koolhydraatarme kerststol of paasstol

Koolhydraatarme kerststol of paasstol

Feeststolletjes! Deze koolhydraatarme kerststol of paasstol is met maar 1.25 gram koolhydraten per plakje een uitstekende koolhydraatarme én feestelijke lekkernij.

uien pompoensoep

Uien pompoensoep

Een winterse hartverwarmende uien pompoensoep, waarin het pittige van de ui mooi combineert met het zoete van de pompoen en […]

stamppot bomvol smaak

Stamppot bomvol smaak

Zo’n feestelijke stamppot bomvol smaak is heel geschikt om met kerst of Pasen in een meergangendiner te presenteren. Met of […]

drie smaken bloemkoolrijst

Pittige oosterse bloemkoolrijst

Deze pittige oosterse rijst smaakt heerlijk bij allerlei roerbakgroente en (vega) kip of paksoi met taugé en tofu. Of eet […]

saag paneer met gele bloemkoolrijst

Saag paneer met gele bloemkoolrijst

Lekker kruidig en romig, precies goed! Deze saag paneer met gele bloemkoolrijst is ónze koolhydraatarme vertaling van de beroemde Indiase […]

geroosterde-aubergine-met-yoghurt

Geroosterde aubergine met yoghurt

Verrukkelijke geroosterde aubergine met yoghurt, 2 verschillende sausjes eigenlijk. Makkelijk om te maken en heel toegankelijke smaken. Perfect bijgerecht, bij […]

gratin van pompoen en knolselderij met garnalenspiesje

Gratin van pompoen en knolselderij

Geïnspireerd op Pommes Anna: Deze gratin van pompoen en knolselderij is ongelooflijk romig en zacht, bovendien ziet er ook nog […]

gemberthee

Gemberthee, weldadig en verwarmend

Gemberthee is hot, letterlijk en figuurlijk. Drink het niet alleen een hip Randstedelijk cafeetje maar maak het thuis! Nóg lekkerder […]

romige bloemkoolsoep met kerrie

Romige bloemkoolsoep met kerrie

Deze geweldig lekkere romige bloemkoolsoep heeft een beetje oosterse smaken, het gouden trio kokosmelk, kurkuma en kerrie is erin verwerkt.