Ingrediënt: kummel (karwij)

[caption id="attachment_12906" align="alignleft" width="120"]foto: Pit en Pit foto: Pit en Pit[/caption]

Kummel (karwijzaad) moet je niet verwarren met komijn! Karwijzaad of kummel is wat donkerder van kleur en sterker en scherper van smaak dan komijn en komijn smaakt iets bitterder dan karwij.
Kummel ondersteunt de vertering van koolhydraten en geeft verlichting bij een opgeblazen gevoel. Het werkt daarbij zelfs beter dan venkel- of anijszaad. Trek thee van een kop water met en theelepel kummelzaad Ook lekker samen met venkel, anijs of rooibos.

Bevat per 100 gram 12 khd netto. (= 50 gram khd bruto waarvan 38 gram voedingsvezel)

 


rode paprikasoep met creme fraiche 35
Wat zou mijn keuken saai zijn zonder paprika! Er ligt eigenlijk altijd wel een paprika in de koelkast of ze staan op de boodschappenlijst van […]

Paprikasoep, zijdezacht en romig


zuurkool pompoen carrés 4
Het duurt even…, maar dan heb je ook wat!  Bij deze prachtig gekleurde en zalige zuurkool pompoen carrés maakte ik een (vega) spekjessaus met een […]

Zuurkool pompoen carrés