Ingrediënt: kummel (karwij)

4 berichten
foto: Pit en Pit
foto: Pit en Pit

Kummel (karwijzaad) moet je niet verwarren met komijn! Karwijzaad of kummel is wat donkerder van kleur en sterker en scherper van smaak dan komijn en komijn smaakt iets bitterder dan karwij.
Kummel ondersteunt de vertering van koolhydraten en geeft verlichting bij een opgeblazen gevoel. Het werkt daarbij zelfs beter dan venkel- of anijszaad. Trek thee van een kop water met en theelepel kummelzaad Ook lekker samen met venkel, anijs of rooibos.

Bevat per 100 gram 12 khd netto. (= 50 gram khd bruto waarvan 38 gram voedingsvezel)

 

goulash met kruidenrijst

Goulash met kruidenrijst

Wat is het toch mooi als je een eenvoudige ingrediëntenlijst en dito bereiding kunt koppelen aan een rijke smaak. Ik vind deze snelle goulash met […]

zuurkool pompoen carrés

Zuurkool pompoen carrés

Leuk vierkante burgertjes! Weer eens wat anders! Met opzet heb ik nu eens geen ronde burgers gemaakt maar er kleine vierkante carrés van gebakken met […]