Ingrediënt: korianderpoeder

10 berichten

Korianderpoeder (Ketoembar) is gemalen korianderZAAD, beslist niet te verwarren met vers korianderBLAD. Dat is totaal wat anders.

oosterse koude komkommersoep

Oosterse koude komkommersoep

De record hittegolf die ons acht dagen lang temperaturen boven de 30 graden Celsius bracht, ligt nog vers in het geheugen. Een zeer goed voorstelbare […]

dukkah borreldip

Dukkah borreldip, zelf maken

Het leuke van het menselijke gezwerf over de wereld is wel de enorme rijkdom aan verschillende keukens. Deze dukkah borreldip bijvoorbeeld is van oorsprong Egyptisch, […]

aubergine gevuld met tomaat

Aubergine gevuld met tomaat

Ik moet het eerlijk toegeven: ik vind aubergine soms een lastige groente om klaar te maken. Het lijkt een simpel geval: mooie gladde paarse schil, […]

edamame hummus

Edamame hummus van sojabonen

Edamame hummus is een bijzonder appetijtelijke smeerdip gemaakt met mooie groene sojabonen en is misschien nog wel lekkerder dan de originele, die met kikkererwten wordt […]

harissa olie

Zelf maken: Harissa olie

Harissa olie is een dunnere versie van harissapasta die je wellicht kent uit de supermarkt? Eigenlijk is het een Arabische -iets minder pittige- variant van […]

koolpakketjes

Koolpakketjes in tomatensaus

Voor deze koolpakketjes in tomatensaus kan je Chinese kool gebruiken of paksoi. De groenten bevatten namelijk allebei weinig koolhydraten.  Beiden smaken zacht en minder typisch […]