koriander (blad)

Koriander, het verse blad, wordt gebruikt bij Marokkaanse, Vietnamese, Indiase en Thaise gerechten. De smaak van verse koriander is heel uitgesproken, niet iedereen houdt ervan, ik wel! Geef het desgewenst los bij je gerecht. Te vervangen door peterselie met munt.

Handje weegt 3 gram

We hebben ook recepten met korianderpoeder, maar dat is echt totaal wat anders!

Bevat per 100 g Calorieën 38 kcal, Koolhydraten 1 g, Eiwitten 4g, Vetten 0 g, Vezels 9 g.

 

paksoi curry- oosterse schotel

Paksoi curry, oosterse schotel

De paksoi curry schotel smaakt lekker oosters en toch zacht en romig door de volvette, dikke kokosmelk. Pittiger? Voeg eenvoudig een extra rood pepertje toe!

garnalen met raita en wokgroenten

Garnalen met raita en wokgroenten

Deze gruwelijk lekkere knapperige Indiase garnalen met raita en wokgroenten vormen een geweldig hoofdgerecht of in een kleinere portie een snelle lunch.

frisse avocadosoep

Frisse avocadosoep

Als je van guacamole houdt moet je echt deze hemelse frisse avocadosoep eens proberen. Want de soep is tongstrelend, fluweelzacht en romig.

groente sla-wraps met pindasaus

Groente sla-wraps met pindasaus

Deze groente sla-wraps met pindasaus is een is een prachtig koolhydraatarme maaltijd! Overgoten met een heerlijk zoete oosterse pindasaus en koriander.

spinaziepannenkoekjes met limoenboter

Spinaziepannenkoekjes met limoenboter

Deze spinaziepannenkoekjes met limoenboter zijn zeer geschikt voor een lunch of als avondeten. Versgebakken en warm met smeltende boter uiteraard het allerlekkerst!

koolpakketjes

Koolpakketjes in tomatensaus

Voor deze heerlijke koolpakketjes in tomatensaus kan je Chinese kool gebruiken of paksoi. Beiden smaken zacht en minder typisch naar kool.

Thaise wortel taugésalade

Thaise wortel taugésalade

Deze Thaise wortel taugésalade heeft heel bijzondere smaken, door de zachte romige kokos-gemberdressing en garnering van de verse koriander. Een van mijn persoonlijke all-time favorites!

Scroll naar top