Ingrediënt: koriander

Koriander, het verse blad. (Gemalen korianderzaad is bekend als ‘ketoembar’) Gebruikt bij Marokkaanse, Vietnamese, Indiase en Thaise gerechten. De smaak van verse koriander is heel uitgesproken, niet iedereen houdt ervan, ik wel! Geef het desgewenst los bij je gerecht.
per 100 gr. 1 khd


7
In het kader van een tafel vol koolhydraatarme mezze, konden jullie in de afgelopen weken al kennismaken met drie verschillende lekkernijen. Allereerst onze mediterrane frisse […]

Falafel – koolhydraatarme mezze





19
Deze geurige romige bloemkoolsoep is een fijn soepje voor als je bloemkool over hebt. Bloemkool is hier in huis misschien wel de meest voorkomende leftover […]

Romige bloemkoolsoep met kerrie


Nori rolls met komkommer- 6 rolletjes op en schaaltje
Driewerf hoera voor de combinatie van komkommer, nori, tahin en koriander! Samen met wat kraakverse groentereepjes maak je er in een mum van tijd deze […]

Nori rolls met komkommer en paprika


paksoi curry schotel 22
Paksoi is een heel veelzijdige groente en past, met maar 0,4 khd, uitstekend in de koolhydraatarme keuken. In een geurig oosters gerecht of een ouderwetse […]

Paksoi curry, oosterse schotel



frisse zuurkoolsalade 10
Psst… weleens last met je stoelgang? Lees dan vooral even door! Vandaag heb ik een frisse zuurkoolsalade voor jullie, die je darmen helpt. Ik had […]

Eet zuurkoolsalade!


indiase garnalen met raita 1
Deze gruwelijk lekkere knapperige Indiase garnalen met raita en oosterse wokgroenten vormen een geweldig hoofdgerecht of in een kleinere portie een feestelijke lunch. De reuzengarnalen […]

Garnalen met raita en wokgroenten, Indiaas


avocadosoep
Wat een fantastische vrucht is het  toch die avocado… als je van guacamole houdt moet je echt deze hemelse koude avocadosoep eens proberen. De soep […]

Avocadosoep, verfrissend op warme dagen



groente sla-wraps met pindasaus 9
Voor deze verrassende groente sla-wraps met pindasaus gebruik je de mooiste buitenste bladeren van een krop ijsbergsla als kom. Daar leg je de warme groentevulling […]

Groente sla-wraps met pindasaus


spinaziepannenkoekjes met limoenboter 6
Deze spinaziepannenkoekjes met limoenboter zijn zeer geschikt als lunch of avondeten. Je verorbert ze ‘t best warm en superversgebakken, zodat die heerlijke limoenboter smelt terwijl […]

Spinaziepannenkoekjes met limoenboter


4
Een van de makkelijkste en lekkerste soepen die ik ken is deze koriandersoep met courgette, aan tafel doe je er zelf nog wat tomaat en […]

Koriandersoep met courgette



slarolletjes met gehakt
Verrukkelijke oosterse slarolletjes met gehakt, ze combineren prachtig met allerlei andere oosterse gerechten. Of eet het als voorgerecht of lunch; met of zonder een chilisausje, […]

Slarolletjes met gehakt en Whow! bloemkool


koolpakketjes 3
Voor deze koolpakketjes in tomatensaus kan je Chinese kool gebruiken of paksoi (allebei weinig koolhydraten).  Beiden smaken zacht en minder typisch naar kool. Als je […]

Koolpakketjes in tomatensaus


thaise wortel taugesalade 2
Bijzondere subtiele smaken in deze Thaise wortel taugésalade. De lekker knapperige rauwe groentes met de zachte  romige kokos-gemberdressing en de afwerking met verse koriander maakt […]

Thaise wortel taugésalade