koolraap

 koolraapKoolraap behoort tot de familie van de kool. Deze dikbuikige knol groeit, in tegenstelling tot andere koolsoorten, onder de grond. Aangesneden koolraap is (verpakt in vershoudfolie) nog enkele dagen in de koelkast bewaren. Gare of 2-4 minuten geblancheerde koolraap kun je -goed afgesloten- in de diepvries tot 12 maanden bewaren. 

De koolraap is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen kool en knolraap. Koolraap wordt dan ook vaak verward met knolraap, maar het zijn twee verschillende plantenwortels. Om verwarring te voorkomen kijk ook even hierHet gele, geurige vlees heeft een zachte, zoetige en bijzonder aromatische smaak. 


Koolraap bevat per 100 g: calorieën 13 kcal, koolhydraten 2 g, eiwitten 1 g, vetten 0 g, vezels 0.7 g. (Vegipedia)

koolhydraatarme koolraap met gestoofde kerrie-uien

Koolraapfriet met gestoofde kerrie-uien

Beetgaar koken houdt de koolraap fris en geeft toch die prachtige oranje-gele kleur, heerlijk met de iets zoete gestoofde kerrie-uien. Smaakt voortreffelijk bij gegrilde kip!

koolhydraatarme koolraap met peterselie en kaas

Koolraap met peterselie en kaas

Een simpel bijgerechtje van koolraap met peterselie en kaas, smaakt heerlijk bij een tartaartje, ander rood vlees of sausijsjes.

verrukkelijke groente friet

Verrukkelijke groentefriet!

Deze goudgele en verrukkelijke groentefriet met een ‘paneerlaagje’ zijn heerlijk! Dat beetje crunchy laagje voorkomt dat ze slap worden.

ratjetoe met puree

Ratjetoe met puree

Wij houden deze geurige ratjetoe met puree helemaal vegetarisch, maar neem er gerust iets bij als je wilt. Franse pot op z'n "Hollands", puur genieten!

Scroll naar top