Ingrediënt: koolraap

2 berichten

Koolraap behoort tot de familie van de kool. Deze dikbuikige knol groeit, in tegenstelling tot andere koolsoorten, onder de grond. De koolraap is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen kool en knolraap. Koolraap wordt dan ook vaak verward met knolraap, maar het zijn twee verschillende plantenwortels. Koolraap heeft een ruwe groengele schil en wordt vaak gekookt, gestoofd en tegenwoordig ook als friet gegeten. Het gele, geurige vlees heeft een zachte, zoetige en bijzonder aromatische smaak. Koolraap doet het goed bij kaas en kaasgerechten. Het is rijk aan vitamine, net zoals diverse andere koolsoorten.

2 gr. khd per 100 gr.

boerenkool ovenschotel

Pittige boerenkool ovenschotel

Vandaag maken we de boerenkool eens een beetje anders dan anders. Een pittige, koolhydraatarme, boerenkool ovenschotel met een Marokkaanse twist. Want het kruidenmengsel Ras el […]

ratjetoe met puree

Ratjetoe met puree

“Ruik dan!”, zei mijn heer Hans. Inderdaad je moest deze ratjetoe met puree eens zelf kunnen ruiken… werkelijk verrukkelijk!  De ratjetoe kruidde ik met venkelzaad, […]