Ingrediënt: koolraap

Koolraap behoort tot de familie van de kool. Deze dikbuikige knol groeit, in tegenstelling tot andere koolsoorten, onder de grond. De koolraap is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen kool en knolraap. Koolraap wordt dan ook vaak verward met knolraap, maar het zijn twee verschillende plantenwortels. Koolraap heeft een ruwe groengele schil en wordt vaak gekookt, gestoofd en tegenwoordig ook als friet gegeten. Het gele, geurige vlees heeft een zachte, zoetige en bijzonder aromatische smaak. Koolraap doet het goed bij kaas en kaasgerechten. Het is rijk aan vitamine, net zoals diverse andere koolsoorten.

2 gr. khd per 100 gr.



ratjetoe met puree 7
“Ruik dan!”, zei mijn Hans. Inderdaad je moest de ratjetoe met puree eens zelf kunnen ruiken… heerlijk!  De ratjetoe (ratatouille) kruidde ik met venkelzaad, tijm […]

Ratjetoe met puree