Ingrediënt: konjacpoeder

4 berichten

konjacpoeder

Wij gebruiken konjacpoeder als -snel en smaakloos- bindmiddel in soepen en sauzen. Konjacpoeder is afkomstig van een plant  (Amorphophallus konjac). Konjak wordt in China en Japan gekweekt voor de grote wortelknollen. Daaruit wordt het gelvormend konjacpoeder gemaakt. Het is een laag-energetisch voedingsmiddel en bevat geen telbare koolhydraten.  Te koop het best online, wij kochten het bij PIT & PIT.

Per 100 g: calorieën 188 kcal, koolhydraten 0.2 g, eiwitten 1.5 g, vetten 0.2 g, vezels 90 g. (opgevraagd bij Pit & Pit)

roomyoghurt met passievrucht en pecan

Roomyoghurt met passievrucht en pecan

Whow, deze fluweelzachte roomyoghurt met passievrucht en pecan krijgt echt een zijdezachte structuur nadat je een beetje konjacpoeder toevoegt. Het […]

Italiaanse tomatensaus, saus inkoken

Italiaanse tomatensaus

Deze zelfgemaakte basis Italiaanse tomatensaus (Sugo) is een echte klassieker met de volle zoete smaak van tomaten en heerlijk kruidig.

sambal goreng boontjes

Goreng boontjes, romig bijgerecht

Sambal goreng boontjes is een koolhydraatarm bijgerecht van sperzieboontjes met kokos. Maak het nóg pittiger met meer sambal of rode […]