Ingrediënt: komkommer

43 berichten

komkommer-1,3khdKomkommers bevatten veel vezels en water, daarnaast is het een goede bron van vitamine C, silica, kalium en magnesium.. Het eten van komkommer werkt zuiverend en helpt bij constipatie en nierstenen.
Vitamine A zit vooral in de schil, dus koop een biologische, goed wassen en met de schil opeten!

Bevat per 100 gram 1,3 khd (1 hele komkommer weegt gemiddeld 400 gr.)

venkelsalade met forel

Venkelsalade met forel

Vrijdag visdag doen? We hebben al verschillende salades met venkel op onze website gepubliceerd. Maar daar komt er toch nog lekker eentje bij: deze aromatische […]

krulsla met besjes en cranberry

Krulsla met besjes en cranberry

Als dit geen feestje op je bord is… deze feestelijk uitziende salade is snel klaar en heeft een fijne variatie aan smaken. Kies vandaag eens […]

3x snelle gazpacho

Snelle gazpacho, 3x

Meestal eten mensen gazpacho alleen op heel warme dagen. Ik vind dat eigenlijk zo jammer. Vandaag presenteren we 3x snelle gazpacho. We cheaten een beetje, […]

Tomaten-komkommersoep, lekker zomers

Deze kruidige tomaten-komkommersoep is perfect als lunch of beginnetje van een zomerse, koolhydraatarme maaltijd. Of stel je voor dat je moe thuiskomt uit je werk […]

koolhydraatarme gado gado met ei

Koolhydraatarme gado gado met ei

Onze knapperige koolhydraatarme Gado gado is, net als de Tjap tjoy van vorige week, een heel makkelijk te maken Indonesisch groentegerecht met een verrukkelijke pindasaus […]

springrolls

Springrolls, oosterse doorkijkhapjes

Vandaag hebben we een lading knapperige oosterse doorkijkhapjes in elkaar geknutseld. Dat moest ik van mijn Amerikaanse leasedochter. Al minstens een half jaar geleden meldde […]