Ingrediënt: komijn


gratin van pompoen en knolselderij met garnalenspiesje 18
Deze gratin van pompoen en knolselderij is mild, ongelooflijk romig en zacht, dat combineert geweldig met de garnalenspiesjes. Bovendien ziet het er ook nog eens […]

Gratin van pompoen en knolselderij


baba ganoush - Griekse auberginedip 5
Als je hebt opgelet weet je inmiddels dat ik groot voorstander ben van gezellig eten. En waarom ook niet? Doe mij iets leuks met een […]

Baba ganoush – auberginedip




edamame hummus van sojabonen, klaar om op te eten! 5
Edamame hummus is een bijzonder appetijtelijke smeerdip gemaakt met mooie groene sojabonen en is misschien nog wel lekkerder dan de originele, die met kikkererwten wordt […]

Edamame hummus van sojabonen



koolhydraatarme taco's 22
Mexicaanse gevulde taco’s zijn altijd een dikke hit bij ons. Tegenwoordig maak ik knapperige koolhydraatarme taco’s van kaas of deze taco’s van koolhydraatarm deeg. Overheerlijk […]

Koolhydraatarme taco’s van kaas



oosterse spruitjes 16
Als je eigenlijk niet van spruitjes houdt maar wel van een beetje oosterse smaken dan moet je deze spruitjes zeker eens proberen. Oosterse spruitjes smaken […]

Oosterse spruitjes, zoet en romig


8
Op z’n tijd mag ik graag een lekker makkelijk oosters gerecht eten. Vaak worden dat natuurlijk ‘curry’s’, zoals deze heerlijke eieren in kokoscurry. Ook handig […]

Eieren in kokoscurry, makkelijk oosters


harissa olie 2
Harissa olie is een dunnere versie van harissa die je wellicht kent uit de supermarkt? Eigenlijk is het een Arabische -minder pittige- variant van de […]

Zelf maken: Harissa olie



indiase garnalen met raita 1
Deze gruwelijk lekkere knapperige Indiase garnalen met raita en oosterse wokgroenten vormen een geweldig hoofdgerecht of in een kleinere portie een feestelijke lunch. De reuzengarnalen […]

Garnalen met raita en wokgroenten, Indiaas


spinaziepannenkoekjes met limoenboter 6
Deze spinaziepannenkoekjes met limoenboter zijn zeer geschikt als lunch of avondeten. Je verorbert ze ‘t best warm en superversgebakken, zodat die heerlijke limoenboter smelt terwijl […]

Spinaziepannenkoekjes met limoenboter


bloemkool in een jasje 2
Bloemkool is voor velen een bekende oer-Hollandse groente. Bloemkool is van zichzelf vrij neutraal als je ‘m tenminste niet te lang doorkookt. Ik ben dol […]

Bloemkool in een jasje, indrukwekkend



pompoen uit de oven 1
Nog een heel lekkere manier om pompoen uit de oven klaar te maken. Een tijdje geleden postte ik al deze pompoen. Je volgt dezelfde werkwijze […]

Pompoen uit de oven


koolpakketjes 3
Voor deze koolpakketjes in tomatensaus kan je Chinese kool gebruiken of paksoi (allebei weinig koolhydraten).  Beiden smaken zacht en minder typisch naar kool. Als je […]

Koolpakketjes in tomatensaus