Ingrediënt: komijn



aubergine gevuld met tomaat 4
Ik moet het eerlijk toegeven: ik vind aubergine soms een lastige groente om klaar te maken. Het lijkt een simpel geval: mooie gladde paarse schil, […]

Aubergine gevuld met tomaat


9
In het kader van een tafel vol koolhydraatarme mezze, konden jullie in de afgelopen weken al kennismaken met drie verschillende lekkernijen. Allereerst onze mediterrane frisse […]

Falafel – koolhydraatarme mezze




worteldip-mezze 5
Na de mediterrane frisse tabouleh en de feta walnotendip, is het vandaag de beurt aan alweer het derde recept: een ontzettend smeuïge en lekker pittige […]

Worteldip – koolhydraatarme mezzes


gratin van pompoen en knolselderij met garnalenspiesje 18
Deze gratin van pompoen en knolselderij is mild, ongelooflijk romig en zacht, dat combineert geweldig met de garnalenspiesjes. Bovendien ziet het er ook nog eens […]

Gratin van pompoen en knolselderij



baba ganoush - Griekse auberginedip 5
Als je hebt opgelet weet je inmiddels dat ik groot voorstander ben van gezellig eten. En waarom ook niet? Doe mij iets leuks met een […]

Baba ganoush – auberginedip



edamame hummus van sojabonen, klaar om op te eten! 5
Edamame hummus is een bijzonder appetijtelijke smeerdip gemaakt met mooie groene sojabonen en is misschien nog wel lekkerder dan de originele, die met kikkererwten wordt […]

Edamame hummus van sojabonen




koolhydraatarme taco's 22
Mexicaanse gevulde taco’s zijn altijd een dikke hit bij ons. Tegenwoordig maak ik knapperige koolhydraatarme taco’s van kaas of deze taco’s van koolhydraatarm deeg. Overheerlijk […]

Koolhydraatarme taco’s van kaas


oosterse spruitjes 16
Als je eigenlijk niet van spruitjes houdt maar wel van een beetje oosterse smaken dan moet je deze spruitjes zeker eens proberen. Oosterse spruitjes smaken […]

Oosterse spruitjes, zoet en romig



8
Op z’n tijd mag ik graag een lekker makkelijk oosters gerecht eten. Vaak worden dat natuurlijk ‘curry’s’, zoals deze heerlijke eieren in kokoscurry. Ook handig […]

Eieren in kokoscurry, makkelijk oosters


harissa olie 2
Harissa olie is een dunnere versie van harissa die je wellicht kent uit de supermarkt? Eigenlijk is het een Arabische -minder pittige- variant van de […]

Zelf maken: Harissa olie


indiase garnalen met raita 1
Deze gruwelijk lekkere knapperige Indiase garnalen met raita en oosterse wokgroenten vormen een geweldig hoofdgerecht of in een kleinere portie een feestelijke lunch. De reuzengarnalen […]

Garnalen met raita en wokgroenten, Indiaas



spinaziepannenkoekjes met limoenboter 6
Deze spinaziepannenkoekjes met limoenboter zijn zeer geschikt als lunch of avondeten. Je verorbert ze ‘t best warm en superversgebakken, zodat die heerlijke limoenboter smelt terwijl […]

Spinaziepannenkoekjes met limoenboter


bloemkool in een jasje 2
Bloemkool is voor velen een bekende oer-Hollandse groente. Bloemkool is van zichzelf vrij neutraal als je ‘m tenminste niet te lang doorkookt. Ik ben dol […]

Bloemkool in een jasje, indrukwekkend


pompoen uit de oven 3
Nog een heel lekkere manier om pompoen uit de oven klaar te maken. Een tijdje geleden postte ik al deze pompoen. Je volgt dezelfde werkwijze […]

Pompoen uit de oven