Ingrediënt: kokosolie

65 berichten

Biologische-kokosolie-extra-virginKokosolie of kokosvet (liefst de extra vierge uitvoering) bevat 0 gr. khd.  De heel neutrale is op zich ook prima, maar meer geraffineerd. Kokosolie is in de meeste recepten ook te vervangen door gras(room)boter of ghee.

Zie ook mijn artikel over verstandig gebruik van vet en olie in de categorie Informatief.

fruittaart met bodem

Fruittaart met bodem

Ja, hoera feest! Iedereen heeft weleens wat te vieren, zoals wij vandaag ons 3e boek, Verrukkelijk Koolhydraatarm! Deze fraaie frisse fruittaart met bodem past daar […]

kurkuma latte of golden milk

Kurkuma latte of golden milk

Ben je koffie, simpele thee of water weleens een beetje zat? Dan hebben we vandaag twee leuke alternatieven voor je. Een heerlijk geurige gemberthee en […]

geroosterde spruitjes

Geroosterde spruitjes uit de oven

Voor deze geroosterde spruitjes gebruikte ik verse rozemarijn en citroenrasp, mjum echt een geweldig combinatie. Wij zijn sowieso enorme fan van geroosterde groenten. Het is […]

boerenkool ovenschotel

Pittige boerenkool ovenschotel

Vandaag maken we de boerenkool eens een beetje anders dan anders. Een pittige, koolhydraatarme, boerenkool ovenschotel met een Marokkaanse twist. Want het kruidenmengsel Ras el […]

cheesecakes met vruchtensaus

Cheesecakes met vruchtensaus

In de cakejes voor deze kostelijke cheesecakes met vruchtensaus gebruik je naast ricotta ook twee eiwitten. Het is dus een uitstekend recept voor als je […]

zuurkool pompoen carrés

Zuurkool pompoen carrés

Het duurt even…, maar dan heb je ook wat!  Bij deze prachtig gekleurde en zalige zuurkool pompoen carrés maakte ik een (vega) spekjessaus met een […]

oosterse bloemkool courgettesoep

Oosterse bloemkool courgettesoep

Wat een geweldige spannende kleur, geur en smaak heeft deze heerlijke oosterse bloemkool courgettesoep. Het oosterse eraan is vooral de combinatie van veel kerrie met […]

courgette met reuzengarnalen

Courgette met reuzengarnalen

Van deze courgette met reuzengarnalen kreeg ik tijdens het koken al heel erg haast om het op te eten. Die diepe, stoere knoflookgeur tijdens het […]