Ingrediënt: kokoscream

7 berichten

cream_cocoEen blok kokoscrème (santen) is heel erg lang houdbaar. Leng (rasp of snij brokken) santen aan met water om kokosmelk te maken. Een blikje kokosmelk moet je gelijk helemaal gebruiken, want is beperkt houdbaar. Zo’n blok kokoscrème is dus veel en veel praktischer in het gebruik. Te vinden bij de Indonesische producten in de supermarkt. Bewaren in de koelkast, blijft jaren goed! Zie ook de recepten met kokosmelk.
Bevat per 100 gr. 8,9 khd, lijkt veel, maar je lost het op in water! 

20 gram kokoscream + 100 ml =dunne kokosmelk  1,8 khd  per 100 ml
40 gram kokoscream + 100 ml =dikke kokosmelk  3,5 per 100 ml

 

groente sla-wraps met pindasaus

Groente sla-wraps met pindasaus

Ohw geweldig, dit is weer echt zo’n blijvertje! Simpel te maken met makkelijk te verkrijgen ingrediënten en het ziet er fantastisch uit, daar houden wij […]

speculaaspannenkoekjes

Koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes

Neem deze koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes eens als warm ontbijt voor de nodige afwisseling. Een lekker koolhydraatarm alternatieve start. Ze bevatten slechts, 0,22 gram koolhydraten per […]

thaise wortel taugesalade

Thaise wortel taugésalade

Bijzondere subtiele smaken in deze Thaise wortel taugésalade. Lekker knapperige rauwe groentes overgoten met een zachte romige kokos-gemberdressing. Op zich al heel bijzondere smaken, maar […]

sambal goreng boontjes

Goreng boontjes, romig bijgerecht

Deze sambal goreng boontjes is een heerlijk romig bijgerecht met als hoofdingrediënten sperzieboontjes, prei en kokosmelk en een berg lekkere specerijen uit de oosterse keuken. […]