kokoscream

cream_cocoZie ook de recepten met kokosmelk.  Een blok kokoscrème (santen) is heel erg lang houdbaar. Leng (rasp of snij brokken) santen aan met water om kokosmelk te maken. Een blikje kokosmelk moet je gelijk helemaal gebruiken, want is beperkt houdbaar. Zo’n blok kokoscrème is dus veel en veel praktischer in het gebruik. Te vinden bij de Indonesische producten in de supermarkt. Bewaren in de koelkast, blijft jaren goed!

100 ml normale santen = 20 g santen met 100 ml water
100 ml dikke santen = 40 g santen met 100 ml water

Per 100 ml (20 g aangemaakt met 100 ml water) bevat Calorieën 162 kcal, Koolhydraten 1.6 g, Eiwitten 0.2 g, Vetten 17.2 g, Vezels 0 g.

Thaise wortel taugésalade

Thaise wortel taugésalade

Deze Thaise wortel taugésalade heeft heel bijzondere smaken, door de zachte romige kokos-gemberdressing en garnering van de verse koriander. Een van mijn persoonlijke all-time favorites!

sambal goreng boontjes

Goreng boontjes, romig bijgerecht

Sambal goreng boontjes is een koolhydraatarm bijgerecht van sperzieboontjes met kokos. Maak het nóg pittiger met meer sambal of rode peper.

Scroll naar top