Ingrediënt: knoflook

knoflookKnoflook heeft een zeer doordringende smaak en geur. Onmisbaar in de keuken!

28 khd per 100 gram NEVO
(ca. 0,4- 0,6 khd per teentje)


tomaten-taart-tomaten-tarte-tatin 15
Wat ‘n fijn zonnig plaatje is het geworden hè? Deze makkelijke tomaten taart is niet alleen fraai om te zien, maar hij smaakt ook nog […]

Tomaten taart, tarte tatin


esfenaj met sojabonen 2
Vaak kun je uit de naam van een exotisch gerecht wel afleiden wat voor soort culinaire geneugte het is. Het woord esfenaj deed bij mij […]

Esfenaj met sojabonen


waterkerssoep 9
Eén van de meest bijzondere smaken die ik ken is die van waterkers. Het is zo onvergelijkbaar. Het is alsof je kunt proeven dat het […]

Waterkerssoep, goed voor je!



geroosterde spruitjes 7
Voor deze geroosterde spruitjes gebruikte ik verse rozemarijn en citroenrasp, mjum echt een geweldig combinatie. Wij zijn sowieso enorme fan van geroosterde groenten. Het is […]

Geroosterde spruitjes uit de oven


3
Samen met de cranberrycompote vormt deze paddenstoelenpaté een feestelijke amuse of voor- of lunchgerecht. Perfect voor bijzondere dagen. Echter deze verrukkelijke paddenstoelenpaté moet je niet […]

Paddenstoelenpaté met cranberrycompote




baba ganoush - Griekse auberginedip 5
Als je hebt opgelet weet je inmiddels dat ik groot voorstander ben van gezellig eten. En waarom ook niet? Doe mij iets leuks met een […]

Baba ganoush – auberginedip


13
Wie kent Griekse tzatziki nog niet? Om even in de vakantiesferen te blijven maak je deze authentieke Kαλή όρεξη (Kalí órexi!), eet smakelijk! Het is […]

Tzatziki maken, Griekse komkommersaus


knolselderij gratin, gebakken 16
In 1 woord? Oké: romigfluweelzachtenongelooflijklekker! Deze knolselderij gratin gaan we absoluut vaker serveren, simpel te maken en zo smaakvol. Het combineert, juist omdat het zo […]

Knolselderij gratin met Gruyère



geroosterde broccoli met muntsaus 2
Vandaag moest ik me behelpen met een klein restje broccoli, maar ik ga subiet een grote stronk kopen en een hele berg geroosterde broccoli maken. […]

Geroosterde broccoli met muntsaus


knoflook garnalen 5
Tussen de middag mag ik graag een lekker, snel en warm gerechtje eten. Een tijdje geleden bakte ik deze verrukkelijke knoflookgarnalen. Met een flinke hand […]

Knoflookgarnalen met peterselie


champignon roomsaus 23
Deze champignon roomsaus is heel gemakkelijk te maken, het meest tijd vergt het inkoken. De roomsaus is de perfecte basis voor de verrukkelijke paddenstoelen risotto […]

Champignon roomsaus, koolhydraatarm




bleekselderij courgettesoep 20
Zin in een snelle, makkelijke maar toch feestelijke soep? Dan moet je deze Bleekselderij courgettesoep met topping gauw eens proberen. Zie tips voor andere toppings […]

Bleekselderij courgettesoep met topping


spinazie met knoflookdressing 7
Je hoeft echt geen uren in de keuken te staan om een gezond en smakelijk gerecht te koken. Neem nou deze spinazie met knoflookdressing die […]

Spinazie met knoflookdressing



gevulde champignons met kruiden, op een mooi bordje met wat sla, van bovenaf 9
Gevulde champignons vormen een perfecte bijgerecht. Vul de champignons van te voren. Je schuift de schaal met gevulde champignons dan in de oven tegen de […]

Gevulde champignons met kruiden


rode paprikasoep met creme fraiche 36
Wat zou mijn keuken saai zijn zonder paprika! Er ligt eigenlijk altijd wel een paprika in de koelkast of ze staan op de boodschappenlijst van […]

Paprikasoep, zijdezacht en romig


Gevulde groene koolrolletjes Koolhydraatarm Recept, geserveerd op bord met bolletje bloemkoolrijst 11
Op zich is het al een feest om savooie kool (savooikool, groene kool of groenekool) als basismateriaal te hebben. De kloeke gevulde groene koolrolletjes die […]

Groene koolrolletjes, gevuld