kiemgroente

kiemgroenteKiemgroente, ook wel kersgroente, kiemen, microgroente, spruiten of spruitgroente is groente die als kiemplantje wordt geoogst en gegeten. De bekendste soort is tuinkers. Andere soorten zijn luzerne, broccolikers, fenegriekkers, rode koolkers, rucolakers, radijskers, mosterdkers en Chinese bieslookkers etc.

Bevat gemiddeld per 100 gram: Calorieën 23 kcal, Koolhydraten 2 g, Eiwitten 4 g, Vetten 0,75 g en Vezels 2 g.

Handje van 4 gram = Calorieën 0.92 kcal, Koolhydraten 0.08 g, Eiwitten 0.16 g, Vetten 0.03 g en Vezels 0.08 g

Gepofte bietjes met geitenkaas

De combinatie van gepofte bietjes met geitenkaas bereiding is heel erg lekker, en bovendien gevuld met vitamines, calcium en ijzer. Wauw!

koolraap tagliatelle met kip

Koolraap tagliatelle met kip

“Fantastisch subtiele smaak, romig en sappig”, dat was me me het eerst inviel bij het eten van deze koolhydraatarme koolraap tagliatelle met kip.

Lunchwrap met Japanse wokgroente

Vandaag proberen we de Mama Lupe’s tortilla’s uit met een Japanse wokmix. Ik maakte er een heerlijk knapperige lunchwrap met Japanse wokgroente van

lunchsalade met mosterd-dilledressing

Lunchsalade met mosterd-dilledressing

Een frisse knapperige lunchsalade. Pittige rucola met diverse groente zorgen voor veel gezonde vitamientjes en andere voedingsstoffen. Lekker gevarieerd!

Rivierkreeftjes cocktail

Een zalige, frisse rivierkreeftjes cocktail! Met gesneden rucola en knapperige fijngesneden groente paprika, bleekselderij en tomaat, zodat de cocktail wat meer body heeft.

Koolhydraatarme clubsandwich

De basis van deze verbeterde koolhydraatarme clubsandwich is een een pannenkoek en dat is minstens net zo lekker als de klassieke variant met witbrood.

Scroll naar top