Ingrediënt: kardemom

11 berichten

kardemomKardemom heeft een frisse, bloemige smaak met een warm, krachtig en pikant aroma. Het poeder is het gemalen zwarte zaad uit de groene kardemom peul. Kardemom versterkt zowel hartige als zoete smaken. Het is een smaakmaker in gerechten van India, Scandinavië en de Arabische keuken.

Romige vanille smoothie

Romige vanille smoothie

Deze vanille smoothie is heerlijk romig en voedzaam! Koolhydraatarme smoothies maak je niet met ladingen zoet fruit, maar vaak op […]

keto pompoen pannenkoekjes met kaneelboter

Keto pompoen pannenkoekjes

Maak keto pompoen pannenkoekjes, liefst met deze kaneelboter, en het wordt in huis net zo'n groot feest als het vroeger […]

gemberthee

Gemberthee, weldadig en verwarmend

Gemberthee is hot, letterlijk en figuurlijk. Drink het niet alleen een hip Randstedelijk cafeetje maar maak het thuis! Nóg lekkerder […]

kurkuma latte of golden milk

Kurkuma latte of golden milk

Kurkuma latte of Golden milk is een bijzonder opwekkend Indiaas drankje. Van die aangenaam zonnige kleur geel alleen al word […]

choco chiapudding ontbijt of nagerecht

Choco chiapudding, ontbijt of nagerecht

Subliem ontbijt of nagerecht, voor deze choco chiapudding combineer ik chiazaad en kokosmelk, cacao, anijs, kardemom, kokosrasp, notencrunch en chocovlokken.

zoete pompoenmuffins met walnoot

Pompoenmuffins met walnoot, zoet

Deze zoete pompoenmuffins met walnoot zijn heel geschikt als alternatief Sinterklaas gebak. De anijs in de peperkoekkruiden combineert geweldig met […]

krokante kletskop

Krokante kletskop

Hoewel deze feestelijk koolhydraatarme krokante kletskop met ijs gewoon een variatie is op het basisrecept van de sesamkoekjes hier de […]

oopsies

Oopsies zoet, lekker luchtig

Zoete oopsies zijn geschikt voor elke gelegenheid. Het zijn zachte, platte 'broodjes', luchtig en een beetje klef. Lekker met room […]