johannesbroodpitmeel

johannesbroodpitmeelJohannesbroodpitmeel is uitermate geschikt als koolhydraatarm (vegetarisch en glutenvrij) verdikkings-, en bindmiddel. Johannesbroodpitmeel bindt direct (zelfs zonder koken) en kan dus worden toegepast in zowel warme als koude vloeistoffen. Meng de benodigde hoeveelheid Johannesbroodpitmeel door de droge delen als die er zijn. Of los het eerst op in handwarme vloeistof voordat je het toevoegt aan de te binden massa.

Het bindt enigszins gelei-achtig. Geschikt voor soepen, jus, toetjes, dranken en sauzen. Te koop: Online, toko, natuurvoedingswinkel of supermarkt.

Bevat per 100 gram 0.1 gr netto khd. Gezien de te gebruiken hoeveelheid helemaal verwaarloosbaar.  (100 gram Maizena, bloem of meel bevat ca. 70 gram khd)

Limburgs zoervleis van Marloes

Limburgs zoervleis, van Marloes

Limburgs Trots. Super lekker recept om echt mooi mals rundvlees te krijgen. Echt ouderwets smullen met een koolhydraatarme puree!

koolhydraatarme Chicken Kung Pao

Chicken Kung Pao

Verrukkelijk Chinees wokgerecht uit de streek Sichuan. Dit is een aangepaste versie van het originele recept. Daarin wordt o.a. maizena gebruikt.

spruitjespuree

Spruitjespuree in portobello 

Al een paar keer maakten we gevulde portobello's. Toch is deze spruitjespuree in portobello weer totaal anders! Wel oppassen voor een spruitjespuree verslaving.

Zuurkool pompoen carrés

Bij deze prachtig gekleurde en zalige zuurkool pompoen carrés maakte ik een heerlijke spekjessaus met een stevige rooksmaak, een prima toevoeging.

koolhydraatarme tomaat kaasfondue

Koolhydraatarme tomaat kaasfondue

Kruidige tomaat kaasfondue! Je kan prima deze kaasfondue eten als je koolhydraatarm eet. Hoewel kaas 0 khd bevat, toch voorzichtig vanwege de calorieën.

Koolhydraatarme sushi

Koolhydraatarme sushi maken is een heel feestelijk klusje, je moet er wel even de tijd voor nemen. Met een ultieme beloning, ongelooflijk lekker! Nomnomnom.

Bleekselderij cashewnotensoep

Bleekselderij cashewnotensoep is een verrassend snelle en makkelijke te maken soep, die door de room en witte wijn toch een ‘luxere” uitstraling heeft.

kruidige bloemkoolbroodjes rechtstreeks uit de oven

Bloemkoolbroodjes

eet de bloemkoolbroodjes als broodvervanger. Als je ze nog nooit hebt geprobeerd moet je dat onmiddellijk gaan doen, want het is echt verrukkelijk!

Scroll naar top