geraspte kaas

kaaskletskoppenKaas raspen doe ik altijd zelf, in zakjes kaas zitten namelijk toevoegingen om het niet te laten plakken en die bevatten WEL koolhydraten. Afhankelijk van het soort gerecht gebruik ik jongere of juist oudere (boeren) kaas. Hangt ook van je eigen smaak af.
NB: hoewel de meeste kazen geen koolhydraten bevatten eet je in totaal maximaal 100 gram kaas per dag.

Bevat per 100 gram Calorieën 369 kcal, Koolhydraten 0 g,  Eiwitten 23 g,  Vetten 30.5 g,  Vezels 0 g.


spitskool geroosterd

Spitskool geroosterd met mosterd

De smaak van deze geroosterde spitskool is zoetig en fris, de bite lekker knapperig en de kool blijft supersappig op deze manier!

groene koolrolletjes

Groene koolrolletjes, gevuld

Groene kool is op zich al een feest om te zien. Deze kloeke groene koolrolletjes smaken veel verfijnder dan ze eruit zien, heerlijk met bloemkoolrijst.

broccoli-preisoep met zalmballetjes

Broccoli-preisoep met zalmballetjes

Broccoli-preisoep met zalmballetjes is alweer een mooie ontdekking. Broccolisoep kennen we, preisoep ook, de combinatie was een experiment.

venkeltaart met geitenkaas

Venkeltaart met geitenkaas

Venkeltaart met geitenkaas die aan de randjes lekker knapperig is *nommie*. Venkel met geitenkaas is een beproefde combinatie met extra tijm, oh die geuren!

venkel paprika quiche met korst

Venkel paprika quiche met korst

Heerlijk zachte maar toch stoere venkel paprika quiche is makkelijk te maken. Venkel is anijs-achtig en dat combineert schitterend met de zoetige paprika.

eipotje met spinazie

Eipotje met spinazie

Dit verrukkelijke koolhydraatarme eipotje met spinazie heeft maar een paar simpele ingrediënten: spinazie, uitje, ei, kaas, room en wat kruiden. Neem lekker zo'n vezelbroodje erbij.

broccoli zalm taart

Broccoli zalm taart

De zandtaartbodem van deze broccoli zalm taart heeft een ietsje zoetige smaak, dat past voortreffelijk in combinatie met de broccoli, zalm, prei, mosterd en dille.

tomaat met spinazie en ei

Tomaat met spinazie en ei

Een variatie op het thema tomaat, spinazie en ei. Je vult de tomaat met spinazie, een heel ei en een heerlijk krokant kruiden dakje.

koolhydraatarme bloemkoolbeignets

Bloemkoolbeignets met pittige saus

Structuren en smaken vullen elkaar mooi aan, grove bloemkool stukjes met de dikke stevige saus, mild hartige bloemkoolbeignets en de pittige saus met chili!

Scroll naar top