Oosterse venkelsoep met kokos van Marieke
Een geurende, iets pittige soep met venkel als basis, die je naar oosterse sferen brengt! Heerlijk als start van een Aziatisch maal of als lunch.
De smaak van verse gemberwortel is bijna niet te vergelijken met gedroogd gemberpoeder, het smaakt zoveel intenser. Verse gemberwortel kun je in z’n geheel invriezen, rasp de bevroren gemberwortel en leg de rest terug in de vriezer, heel simpel! Heerlijk en altijd goed in combinatie met citroen, kokos en knoflook!
1 tl rasp weegt 2 gram.
Bevat per 100 gram: Calorieën 81 kcal, Koolhydraten 15.7 g, Eiwitten 1.8 g, Vetten 0.8 g, Vezels 2.0 g.
Een geurende, iets pittige soep met venkel als basis, die je naar oosterse sferen brengt! Heerlijk als start van een Aziatisch maal of als lunch.
Makkelijk en snel te maken koolhydraatarme, gemarineerde kalkoen. De kalkoen kan natuurlijk ook te vervangen worden door kip of zelfs tonijn.
Maak keto pompoen pannenkoekjes, liefst met deze kaneelboter, en het wordt in huis net zo'n groot feest als het vroeger altijd was. Bevat 1.22 gram …
In deze venkelsalade met passie vormen het (licht)bittere van de venkel en het aromatische zoet van de passievrucht een onweerstaanbare combinatie.
Zo'n feestelijke vegan stamppot bomvol smaak is heel geschikt om met kerst of Pasen in een meergangen diner te presenteren.
Gelukkig zijn er veel dagelijkse voedingsmiddelen die je gezondheid een extra boost geven. Vandaag verwerk ik gember, rode peper, knoflook en pompoen in deze weldadige …
Deze romige garnalenschotel is echt nu al een dikke hit! Voor Hans de vegan versie, met méér champignons. Anna-Karina eet de variant met garnalen. Welke …
Omdat je van die kostelijke pruimenchutney maar heel weinig per keer eet, valt het met de te consumeren koolhydraten enorm mee.
Deze rijkgevulde, koolhydraatarme ramen zonder noedels is het ultieme comfortfood. Met in plaats van noedels, ultrafijn gesneden, sappige Chinese kool!
Voor deze grote garnalen met broccoli bakte ik eerst wat bosuitjes met knoflook en gember aan in een koekenpan. Dat ruikt gelijk al zó verleidelijk …
Een heerlijk frisse crunchy extra gevulde eiersalade! We hebben de eiersalade namelijk rijk gevuld met bleekselderij, gele paprika, bosui en verse kruiden!
Wij gebruikten Zaanse mosterd voor deze heerlijke milde prei mosterdsoep, die is niet zo scherp als Franse mosterd. Dus even opletten als je een ander …
Zo hé lekker joh! Koken moeilijk? Nou, nee hoor. Na een kwartiertje mocht ik een bord van deze fantastische pompoen fritters met kruidendip leeg smullen.
Een verkoelende wortelsoep met een boeket aan smaken, met verfrissende citroen en aromatische koriander. 100% vegan
Een heerlijk rabarber dessert met room, ontzettend eenvoudig te maken. Met een kwartiertje van je tijd en een paar ingrediënten maak je een smuldessert.
Probeer eens een hartige rabarbersoep! Friszure rabarber met heerlijk romige kokosmelk en voor de nodige pit gebruikte een vers pepertje.