Ingrediënt: gember

gemberwortelDe smaak van verse gemberwortel is bijna niet te vergelijken met gedroogde gember, het smaakt zoveel intenser. Gemberwortel kun je invriezen, rasp de bevroren gemberwortel en leg de rest terug in de vriezer. Heerlijk, altijd goed in combinatie met citroen, kokos en knoflook!!!
Per theelepel 1 khd



koolsalade met kerriedressing, portie met vork 7
    Deze buitengewoon lekkere, knapperige, licht zoete koolsalade is nog hartstikke gezond voor je ook! Eet vooral het hele jaar rond verschillende soorten koolsalade. […]

Koolsalade met kerriedressing


curry pasta zelf maken 17
    (Zoef zoef) Snelle zalige zelfgemaakte curry pasta kun je verwerken in allerlei Oosterse gerechten. Ik hou ervan om zelf basisingrediënten te maken, veel lekkerder […]

Curry pasta zelf maken



Chinese wokgroenten met garnalen 15
    Deze knapperige wokgroenten zijn bijzonder door de verse gember en knoflook. Met de sappige reuzengarnalen is het werkelijk een voortreffelijke verwenlunch. De wokgroenten […]

Wokgroenten met garnalen


snijbonen schotel met tonijn 14
    Samen met een mooi stukje tonijn (witvis, kip, ei of vegaproduct kan ook) vormt deze snijbonen schotel een voortreffelijke koolhydraatarme maaltijd! Deze mix […]

Snijbonen schotel




gestoofde rode kool met kabeljauw 15
    Deel twee van het rode kool avontuur. Vandaag maakte ik geurige gestoofde rode kool met een mals stukje kabeljauw erbij. Lekker simpel, maar […]

Gestoofde rode kool met kabeljauw


gemarineerse zalm spiesen 4
    Yes! Weer een blijvertje gevonden. Gruwelijk lekker en feestelijk deze vrolijke gemarineerde zalm spiesen met avocadosaus. Geschikt voor zomer en winter, leg ze […]

Gemarineerde zalm spiesen met avocadosaus


oosterse spruitjes 14
    Als je eigenlijk niet van spruitjes houdt maar wel van een beetje Oosterse smaken dan moet je deze spruitjes zeker eens proberen. Oosterse […]

Oosterse spruitjes



pompoen kokos gembersoep 13
    Wie vindt dat pompoensoep wee of melig smaakt moet deze pompoensoep met kokos en gember proberen. Echt een fantastische frisse en romige combinatie, […]

Pompoensoep met kokos en gember


oosterse vispakketjes 1
    Makkelijker kan echt niet! En… deze Oosterse vispakketjes kan je de avond tevoren al voorbereiden. Dan schuif je ze de oven in tegen […]

Oosterse vispakketjes


Oosters gegrilde paksoi 6
    Zó donders lekker is deze gegrilde paksoi! Dat komt vooral door die fantastische Oosterse smaakcombinatie van gember en knoflook, eenvoudig maar ongelooflijk smaakvol! […]

Gegrilde paksoi met sesamzaad



indiase garnalen met raita 1
    Deze gruwelijk lekkere knapperige Indiase garnalen met raita en Oosterse wokgroenten vormen een geweldig hoofdgerecht of in een kleinere portie een feestelijke lunch. […]

Garnalen met raita en wokgroenten, Indiaas


Mini viskoekjes 2
    Viskoekjes kan je natuurlijk gewoon bakken als platgemaakte hoopjes in een koekenpan, maar ik vind bakken in een mini-muffinvorm veel handiger en het […]

Viskoekjes, feestelijke mini muffin


Indiase-curry-kipstuckjes 3
    Een traditionele “kip kerrie” omgebouwd naar een heerlijke koolhydraatarme Indiase curry met kipstuckjes, uiteraard met bloemkoolrijst. Veel mensen gebruiken kant-en-klaar zakjes voor hun […]

Indiase curry met kipstuckjes



gerookte forel
    Met deze gerookte forel met lauwwarme kerriedressing hoop ik jullie warm te maken voor het eten van (Deense) gekweekte forel, volgens Good Fish Foundation […]

Gerookte forel met veldsla, vet lekker!


koolrabisoep
    Hatsjie, december 2014, griepepidemie, Hollandse winter, nat en winderig! Deze heerlijke koolrabisoep kan ik je warm aanbevelen als voorgerecht. Ik hou sowieso al […]

Koolrabisoep, heerlijk met frisse citroen


slarolletjes met fijngehakt
    Verrukkelijke Oosterse slarolletjes met fijngehakt, ze combineren prachtig met allerlei andere Oosterse gerechten, of eet het als voorgerecht of lunch met of zonder […]

Slarolletjes met fijngehakt



Pagina 1 van 212