gelatine

Gelatineblaadjes of -poeder. Gelatine is een eiwit en wordt gebruikt als bindmiddel. Vaak gebruikt in snoepgoed. Meestal gebruiken je gelatine thuis in recepten voor pudding, desserts en taarten.  Gemaakt van huiden en botten van dieren. Vega(n) te vervangen door agar-agar. In het algemeen vervangt 10 gram agar-agar = 7 à 8 blaadjes gelatine. MAAR kijk altijd op de verpakking voor de exacte hoeveelheid.

1 blaadje gelatine bevat: calorieën 6 kcal, koolhydraten 0 g, eiwitten 1.46 g, vetten 0 g, vezels 0 g.

keto chocolade kokos panna cotta

Keto chocolade kokos panna cotta

Keto chocolade kokos panna cotta maak je niet met slagroom, amandelmelk of yoghurt, maar met volvette kokosmelk! Het resultaat is heerlijk romig, en koolhydraatarm!

Koolhydraatarme, friszure yoghurtcrème

Friszure yoghurtcréme

Deze friszure yoghurtcrème is een makkelijk, licht en fris toetje. Wil je geen citroensap? Vervang het dan door mandarijnensap of ontdooide passievruchtensap (pitjes eruit zeven).

Koolhydraatarme panna cotta met frambozencoulis

Koolhydraatarme panna cotta

Koolhydraatarme panna cotta: een roomdessert dat onweerstaanbaar is. Deze versie is suikervrij, maar toch zoet door natuurlijke zoetstof.

Scroll naar top