Ingrediënt: garam masala

7 berichten

garam-masalaGaram masala is, net als kerrie, een specerijenmengsel en dus in verschillende samenstellingen verkrijgbaar bij toko of supermarkt. Garam masala bestaat vaak uit: korianderzaad(ketoembar), komijnzaad, zwarte peperkorrels,  kardemom, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat.

Afkomstig uit India, per streek kennen ze daar wel een eigen mix, kijk voor een recept op mijn kruidenmixen pagina. Niet te verwarren met Surinaamse masala!

Ook lekker is: Garam masala dipsaus, doe een halve theelepel in 100 ml. Griekse yoghurt, goed roeren en zet een uur in de koelkast.

Calzone wrap met kruidige kip

Calzone wrap met kruidige kip

Kijk wat een leuk receptje Patricia instuurde. Deze Calzone wrap met kruidige kip en guacamole is een heerlijk diner of […]

drie smaken bloemkoolrijst

Pittige oosterse bloemkoolrijst

Deze pittige oosterse rijst smaakt heerlijk bij allerlei roerbakgroente en (vega) kip of paksoi met taugé en tofu. Of eet […]

saag paneer met gele bloemkoolrijst

Saag paneer met gele bloemkoolrijst

Lekker kruidig en romig, precies goed! Deze saag paneer met gele bloemkoolrijst is ónze koolhydraatarme vertaling van de beroemde Indiase […]

zelf curry pasta maken

Curry pasta zelf maken

De zalige zelfgemaakte curry pasta kun je verwerken in allerlei gerechten. Voeg 15-30 ml toe aan gerechten. In deze samenstelling […]

garnalen met raita en wokgroenten

Garnalen met raita en wokgroenten

Deze gruwelijk lekkere knapperige Indiase garnalen met raita en wokgroenten vormen een geweldig hoofdgerecht of in een kleinere portie een […]

indiase curry met kip

Indiase curry met kipstukjes

Wij gebruiken voor deze curry vegetarische kipstuckjes van De Vegetarische Slager. Ik ben benieuwd of een ervaren kipeter het verschil […]