Ingrediënt: garam masala

garam-masalaGaram masala is, net als kerrie, een specerijenmengsel en dus in verschillende samenstellingen verkrijgbaar bij toko of supermarkt. Afkomstig uit India, per streek kennen ze daar wel een eigen mix, kijk voor een recept op mijn kruidenmixen pagina.

Ook lekker: Garam masala dipsaus, doe een halve theelepel in 100 ml. Griekse yoghurt, goed roeren en zet een uur in de koelkast.


curry pasta zelf maken 17
(Zoef zoef) Snelle zalige zelfgemaakte curry pasta kun je verwerken in allerlei oosterse gerechten. Ik hou ervan om zelf basisingrediënten te maken, veel lekkerder dan kant-en-klare […]

Curry pasta zelf maken


indiase garnalen met raita 1
Deze gruwelijk lekkere knapperige Indiase garnalen met raita en oosterse wokgroenten vormen een geweldig hoofdgerecht of in een kleinere portie een feestelijke lunch. De reuzengarnalen […]

Garnalen met raita en wokgroenten, Indiaas


Indiase-curry-kipstuckjes 4
Een traditionele “kip kerrie” omgebouwd naar een heerlijke koolhydraatarme Indiase curry met kipstuckjes, uiteraard met bloemkoolrijst. Veel mensen gebruiken kant-en-klaar zakjes voor hun kip kerrie, […]

Indiase curry met kipstuckjes