garam masala

garam-masalaGaram masala is, net als kerrie, een specerijenmengsel en dus in verschillende samenstellingen verkrijgbaar bij toko of supermarkt. Garam masala bestaat vaak uit: korianderzaad(ketoembar), komijnzaad, zwarte peperkorrels,  kardemom, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat.

Afkomstig uit India, per streek kennen ze daar wel een eigen mix, kijk voor een recept op mijn kruidenmixen pagina. Niet te verwarren met Surinaamse masala!

Ook lekker is: Garam masala dipsaus, doe een halve theelepel in 100 ml. Griekse yoghurt, goed roeren en zet een uur in de koelkast.

saag paneer met gele bloemkoolrijst

Saag paneer met gele bloemkoolrijst

Lekker kruidig en romig, precies goed! Deze saag paneer met gele bloemkoolrijst is ónze koolhydraatarme vertaling van de beroemde Indiase saag paneer.

garnalen met raita en wokgroenten

Garnalen met raita en wokgroenten

Deze gruwelijk lekkere knapperige Indiase garnalen met raita en wokgroenten vormen een geweldig hoofdgerecht of in een kleinere portie een snelle lunch.

Scroll naar top