Ingrediënt: dille

Van dille gebruik je zowel de blaadjes als het zaad. Voeg verse dille op het laatste moment toe aan gerechten. Combineer bv. met vis, komkommer, verse kaas en sauzen.
per 100 gr. 8 khd



kruidenomelet voedzaam en eiwitrijk 2
In het weekend mag ik graag wat uitgebreider ontbijten, hoe zit dat bij jullie? Meestal wordt dat een warm gerechtje. Een pannenkoek of iets anders […]

Kruidenomelet, voedzaam en eiwitrijk


citroen risotto met venkel 11
Wat een heerlijk zonnig bordje, hè? Het is een geurige romige citroen risotto met venkel. En dan ons gesprekje tijdens het eten van deze risotto. […]

Citroen risotto met venkel




pittige pompoensoep met selderij 7
Voor de foto hebben we de pittige pompoensoep geserveerd in borrelporties, stiekem aten wij het -zoals in het recept staat- als maaltijdsoep. Ja euh…,wij willen […]

Pittige pompoensoep met selderij


gratin van pompoen en knolselderij met garnalenspiesje 18
Deze gratin van pompoen en knolselderij is mild, ongelooflijk romig en zacht, dat combineert geweldig met de garnalenspiesjes. Bovendien ziet het er ook nog eens […]

Gratin van pompoen en knolselderij



lunchsalade met mosterd-dilledressing 3
Onlangs maakte ik deze frisse knapperige lunchsalade. Simpel en lekker gevarieerd, precies wat ik nodig had na iets teveel ‘feestdagen geweld’. Pittige rucola met diverse […]

Lunchsalade met mosterd-dilledressing


esfenaj met sojabonen 2
Vaak kun je uit de naam van een exotisch gerecht wel afleiden wat voor soort culinaire geneugte het is. Het woord esfenaj deed bij mij […]

Esfenaj met sojabonen




13
Wie kent Griekse tzatziki nog niet? Om even in de vakantiesferen te blijven maak je deze authentieke τζατζίκι, Καλή όρεξη (Kalí órexi!), eet smakelijk! Het […]

Tzatziki maken, Griekse komkommersaus


spinazie omelet met venkeltapenade 3
Een tijdje terug postte ik drie eenvoudige gevulde omeletrolletjes. Deze spooky groene spinazie omelet vergt wel meer voorbereidingstijd (oven). Allereerst maak je een smeuïge venkeltapenade […]

Spinazie omelet met venkeltapenade





gevulde avocado met rivierkreeftjes 7
Oh gessie wat lekker! Hier word ik nou heel gelukkig van… Misschien zou deze Gevulde avocado met rivierkreeftjes wel het ultieme ‘hoe leer ik avocado […]

Gevulde avocado met rivierkreeftjes




spinazie dillepesto, in een potje 1
Voor een lekkere pesto hoef je echt niet altijd basilicum te gebruiken. Met je staafmixer of blender maak je in no-time van allerlei bladachtige groente […]

Spinazie dillepesto, zelf maken


pasta van courgette en wortel, met venkelsaus, eindproduct in een kommetje met de saus 13
Pasta van courgette kun je op zoveel manieren eten! Uiteraard traditoneel  is de courgetti met tomaten-gehaktsaus. Jullie kennen vast ook wel  de courgettepasta met champignonroomsaus […]

Pasta van courgette en wortel, met venkelsaus


kabeljauw met romige venkelsaus, opgemaakt bord 24
Die heerlijk romige venkelsaus heeft een ongelooflijk subtiele smaak, licht anijs achtig, helemaal perfect dus om de kabeljauw tot z’n recht te laten komen. Het […]

Kabeljauw met romige venkelsaus



Pagina 1 van 3123