Courgettepasta met champignonroomsaus
Vervang de spaghetti of macaroni die je gebruikte, door courgette en je hebt een ontzettend […]
Courgettepasta met champignonroomsaus Bekijken »
Courgettes hebben een hoog gehalte mineralen, zijn rijk aan kalium en magnesium en arm aan natrium. Door vitamine B9 (foliumzuur) hebben ze een bloeddrukverlagend effect.
Tips voor het garen van gespiraliseerde courgette (courgetti), Zo houd je ze knapperig en voorkom je teveel vochtverlies:
– warm de rauwe courgetti kort mee in de saus
– rauwe courgette kort wokken, hooguit 1-2 minuten
– overgiet de courgette alleen even met kokend water
– uitspreiden op een bakblik en garen in de oven, ca. 10 minuten op 180 graden, tussentijds controleren.
Bevat per 100 gram: Calorieën 18 kcal, Koolhydraten 2.3 g, Eiwitten 1.3 g, Vetten 0.2 g en Vezels 0.9 g
Een gemiddelde courgette heeft ongeveer 350 gram eetbare delen: Calorieën 63 kcal, Koolhydraten 8.05 g, Eiwitten 4.55 g, Vetten 0.7 g en Vezels 3.15 g
Vervang de spaghetti of macaroni die je gebruikte, door courgette en je hebt een ontzettend […]
Courgettepasta met champignonroomsaus Bekijken »
Gelukkig is de pasta in de recepten goed te vervangen door deze Pappardelle van courgette.
Pappardelle van courgette Bekijken »