Ingrediënt: Chinese kool

5 berichten

paksoi-en-chinese-koolChinese kool is nauw verwant aan de paksoi. Dus kijk ook zeker even naar de paksoi recepten!

Beide groenten komen oorspronkelijk uit Oost-Azië (China). Het zijn koolsoorten waarvan je de bladeren en de bladstelen eet. Ze hebben niet de typische koolsmaak. Vandaar dat ze ook populair zijn bij kinderen.

De paksoi (links) heeft gladdere bladranden dan Chinese kool (rechts). Paksoi is vooral knapperig en Chinese kool smaakt ietsje zoeter. Ook in de keuken ontlopen de culinaire toepassingen elkaar maar weinig.

Chinese kool en paksoi bevatten weinig koolhydraten per 100 gr.
Chinese kool bevat 1,5-2 gr khd
Paksoi bevat  0,4 gr khd

flensjes lasagnetaart

Flensjes lasagnetaart

Komt deze flensjes lasagnetaart je bekend voor? Aha, dan heb je vast ons 1e kookboek Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm in je bezit (waarvoor dank?), want […]

koolhydraatarme gado gado met ei

Koolhydraatarme gado gado met ei

Onze knapperige koolhydraatarme Gado gado is, net als de Tjap tjoy van vorige week, een heel makkelijk te maken Indonesisch groentegerecht met een verrukkelijke pindasaus […]

koolpakketjes

Koolpakketjes in tomatensaus

Voor deze koolpakketjes in tomatensaus kan je Chinese kool gebruiken of paksoi. De groenten bevatten namelijk allebei weinig koolhydraten.  Beiden smaken zacht en minder typisch […]