Ingrediënt: Chinese kool

6 berichten

paksoi-en-chinese-koolChinese kool is nauw verwant aan de paksoi. Dus kijk ook zeker even naar de paksoi recepten!

Beide groenten komen oorspronkelijk uit Oost-Azië (China). Het zijn koolsoorten waarvan je de bladeren en de bladstelen eet. Ze hebben niet de typische koolsmaak. Vandaar dat ze ook populair zijn bij kinderen.

De paksoi (links) heeft gladdere bladranden dan Chinese kool (rechts). Paksoi is vooral knapperig en Chinese kool smaakt ietsje zoeter. Ook in de keuken ontlopen de culinaire toepassingen elkaar maar weinig.

Chinese kool bevat per 100 g: calorieën 17 kcal, koolhydraten 2 g, eiwitten 1 g, vetten 0 g, vezels 2.5 g.

Paksoi bevat per 100 g:  calorieën 14 kcal, koolhydraten 1.4 g, eiwitten 1 g, vetten 0.2 g, vezels 1.2 g.

Chinese kool met grote garnalen

Chinese kool met grote garnalen

Deze knapperige Oost-Aziatische wokschotel is bijzonder aromatisch door verse gember en knoflook. Samen met de sappige reuzengarnalen is het werkelijk […]

flensjes lasagnetaart

Flensjes lasagnetaart

Voor een flensjes lasagnetaart bak je eerst mooie dunne flensjes, die gebruik je als vervanging voor lasagnevellen. Zo wordt vrijwel […]

koolhydraatarme ramen, zonder noedels

Koolhydraatarme ramen zonder noedels

Deze rijkgevulde, koolhydraatarme ramen zonder noedels is het ultieme comfortfood. Met in plaats van noedels, ultrafijn gesneden, sappige Chinese kool!

koolhydraatarme gado gado met ei

Koolhydraatarme gado gado met ei

Onze knapperige koolhydraatarme Gado gado met ei is heel makkelijk om te maken. Een klassiek Indonesisch groentegerecht met een verrukkelijke […]

koolpakketjes

Koolpakketjes in tomatensaus

Voor deze heerlijke koolpakketjes in tomatensaus kan je Chinese kool gebruiken of paksoi. Beiden smaken zacht en minder typisch naar […]