Ingrediënt: Chinese kool

paksoi-chinesekoolChinese kool is nauw verwant aan de paksoi. Beide groenten komen oorspronkelijk uit Oost-Azië (China). Het zijn koolsoorten waarvan je de bladeren en de bladstelen eet. Ze hebben niet de typische koolsmaak. Vandaar dat ze ook populair zijn bij kinderen.

De paksoi (links) heeft gladdere bladranden dan Chinese kool (rechts). Paksoi is vooral knapperig en Chinese kool smaakt ietsje zoeter. Ook in de keuken ontlopen de culinaire toepassingen elkaar maar weinig. Dus kijk ook zeker even naar de paksoi recepten!

Chinese kool en paksoi bevatten weinig koolhydraten per 100 gr..
Chinese kool bevat 1,5-2 gr. khd
Paksoi bevat per 0,4 khd


koolhydraatarme gado gado met pindasaus en ei en spinazie 8
Onze knapperige koolhydraatarme Gado gado is, net als de Tjap tjoy van vorige week, een heel makkelijk te maken Indonesisch groentegerecht met een verrukkelijke pindasaus […]

Koolhydraatarme gado gado met ei


koolpakketjes 3
Voor deze koolpakketjes in tomatensaus kan je Chinese kool gebruiken of paksoi (allebei weinig koolhydraten).  Beiden smaken zacht en minder typisch naar kool. Als je […]

Koolpakketjes in tomatensaus