Chinese kool met grote garnalen
Deze knapperige Oost-Aziatische wokschotel is bijzonder aromatisch door verse gember en knoflook. Samen met de […]
Chinese kool met grote garnalen Bekijken »
Chinese kool is nauw verwant aan de paksoi. Dus kijk ook zeker even naar de paksoi recepten!
Beide groenten komen oorspronkelijk uit Oost-Azië (China). Het zijn koolsoorten waarvan je de bladeren en de bladstelen eet. Ze hebben niet de typische koolsmaak. Vandaar dat ze ook populair zijn bij kinderen.
De paksoi (links) heeft gladdere bladranden dan Chinese kool (rechts). Paksoi is vooral knapperig en Chinese kool smaakt ietsje zoeter. Ook in de keuken ontlopen de culinaire toepassingen elkaar maar weinig.
Chinese kool bevat per 100 g: calorieën 17 kcal, koolhydraten 2 g, eiwitten 1 g, vetten 0 g, vezels 2.5 g.
Paksoi bevat per 100 g: calorieën 14 kcal, koolhydraten 1.4 g, eiwitten 1 g, vetten 0.2 g, vezels 1.2 g.
Deze knapperige Oost-Aziatische wokschotel is bijzonder aromatisch door verse gember en knoflook. Samen met de […]
Chinese kool met grote garnalen Bekijken »
Voor een flensjes lasagnetaart bak je eerst mooie dunne flensjes, die gebruik je als vervanging
Flensjes lasagnetaart Bekijken »
Deze rijkgevulde, koolhydraatarme ramen zonder noedels is het ultieme comfortfood. Met in plaats van noedels,
Koolhydraatarme ramen zonder noedels Bekijken »
Chinese koolrolletjes met groente vormen een alternatieve vorm van salade, met een mooie bite en
Chinese koolrolletjes met groente Bekijken »
Onze knapperige koolhydraatarme Gado gado met ei is heel makkelijk om te maken. Een klassiek
Koolhydraatarme gado gado met ei Bekijken »
Voor deze heerlijke koolpakketjes in tomatensaus kan je Chinese kool gebruiken of paksoi. Beiden smaken
Koolpakketjes in tomatensaus Bekijken »