chiazaad

chia

Chiazaad smaakt van zichzelf naar niks, het absorbeert enorme hoeveelheden vocht en vormt zo een gel. Dat zijn 2 heel unieke eigenschappen en maakt vervanging (zonder van alles aan de recepten te wijzigen) in de meeste recepten eigenlijk onmogelijk. Maar die eigenschappen maken het zeer geschikt als bindmiddel en/of voor pudding. Het bevat veel vezels, kalium, ijzer, selenium, eiwitten, calcium, Omega-3, antioxidanten, borium, foliumzuur en magnesium. Sommige mensen reageren niet goed op deze zaden, misselijkheid, diarree etc. dus probeer eerst een kleine hoeveelheid.

Gebruik maximaal 10-20 gram/ 1-2 eetlepels chia zaad per dag!

Let op! Het is van groot belang om te weten dat chiazaad een bloeddruk verlagende werking heeft, het is bloedverdunnend. Daarom is het beslist niet verstandig om zomaar chiazaad te gebruiken als je van je arts al vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen hebt gekregen. Overleg met je arts wat voor jou mogelijk is.

100 gram chiazaad bevat calorieën 440kcal, koolhydraten 0.8 g, eiwitten 20 g, vetten 29 g, vezels 38 g, (BRON 2017- Nutritional Science Research Institute)

keto noten chocolademelk met slagroom

Keto noten chocolademelk

Een vloeibare keto vetbom van jewelste! Keto noten chocolademelk, loaded met extra slagroom, gesmolten chocola en amandelpasta.

matcha- en chocolade chiapudding

Matcha- en chocolade chiapudding

Vandaag maakten we twee heerlijke smaakcombinaties. Een chocoladepudding met cacaopoeder de andere helft kreeg een milde groene thee smaak met matchapoeder.

chia popsicles met cranberry’s

Chia popsicles met cranberry’s

Cranberry's smaken van zichzelf fris en een beetje zuur en dat vind ik samen met de chocoladesmaak perfect voor in de chia popsicles.

makkelijk koolhydraatarm ontbijt

Makkelijk koolhydraatarm ontbijt

Jullie willen een makkelijk koolhydraatarm ontbijt? Maak een voorraad chiapudding, zet het ’s avonds in de koelkast, ’s morgens je vulling erop, voilà: makkelijk ontbijt!

koolhydraatarme ijsjes

Koolhydraatarme ijsjes!

Als het buiten de spuigaten uitloopt met temperaturen boven de 30 graden zijn deze koolhydraatarme ijsjes wel heel erg verleidelijk en weldadig verfrissend!

frambozen chia jam

Frambozen chia jam, zonder suiker

Frambozen chia jam maken is op deze manier misschien twee minuten werk, dus echt ultra makkelijk en bovendien ook nog eens heel gezond!

choco chiapudding ontbijt of nagerecht

Choco chiapudding, ontbijt of nagerecht

Subliem ontbijt of nagerecht, voor deze choco chiapudding combineer ik chiazaad en kokosmelk, cacao, anijs, kardemom, kokosrasp, notencrunch en chocovlokken.

Borrelhapje van oopsie met tomaat

Borrelhapje van oopsie met tomaat

Koolhydraatarm borrelhapje van oopsies met tomaat, roomkaas en verse basilicum. Prachtig borrelhapje, klein voorgerechtje of tussendoortje. Smullen!

Scroll naar top