Ingrediënt: cayennepeper

cayenne-peperCayennepeper is een van de vele soorten chilipepers en zijn vruchten worden gebruikt als specerij. De middelhete vruchten worden gedroogd en vermalen, of verpulverd en tot cakes gebakken, die vervolgens worden gemalen en gezeefd tot poeder. Cayennepeper dankt zijn naam aan Cayenne, de hoofdstad van Frans-Guyana. (Wikipedia)


spinazie omelet met venkeltapenade 2
Een tijdje terug postte ik drie eenvoudige gevulde omeletrolletjes. Deze spooky groene spinazie omelet vergt wel meer voorbereidingstijd (oven). Allereerst maak je een smeuïge venkeltapenade […]

Spinazie omelet met venkeltapenade


koolsalade met kerriedressing, portie met vork 7
Deze buitengewoon lekkere, knapperige, licht zoete koolsalade is nog hartstikke gezond voor je ook! Eet vooral het hele jaar rond verschillende soorten koolsalade. Vorig jaar […]

Koolsalade met kerriedressing


koolhydraatarme taco's 20
Mexicaanse gevulde taco’s zijn altijd een dikke hit bij ons. Tegenwoordig maak ik knapperige koolhydraatarme taco’s van kaas of deze taco’s van koolhydraatarm deeg. Overheerlijk […]

Koolhydraatarme taco’s van kaas



rivierkreeft
Deze week gaat er een serie receptjes verschijnen, op drie dagen achter elkaar zal ik een heel lekker en mooi borrelhapje posten. Ze zijn als […]

Borrelhapje met rivierkreeftjes


12
Deze gevulde komkommer is zo’n gerecht waarbij je gasten verbaasd roepen: “Hé, maar jij bent toch op dieet?” Ik: “Ja, dat klopt!” Op zo’n moment […]

Gevulde komkommer