Ingrediënt: cayennepeper

8 berichten

cayenne-peperCayennepeper is een van de vele soorten chilipepers en zijn vruchten worden gebruikt als specerij. De middelhete vruchten worden gedroogd en vermalen, of verpulverd en tot cakes gebakken, die vervolgens worden gemalen en gezeefd tot poeder. Cayennepeper dankt zijn naam aan Cayenne, de hoofdstad van Frans-Guyana. (Wikipedia)

3x snelle gazpacho

Snelle gazpacho, 3x

Meestal eten mensen gazpacho alleen op heel warme dagen. Ik vind dat eigenlijk zo jammer. Vandaag presenteren we 3x snelle gazpacho. We cheaten een beetje, […]

spinazie omelet met venkeltapenade

Spinazie omelet met venkeltapenade

Een tijdje terug postte ik drie eenvoudige gevulde omeletrolletjes. Deze spooky groene spinazie omelet vergt wel meer voorbereidingstijd (oven). Allereerst maak je een smeuïge venkeltapenade […]

koolsalade met kerriedressing

Koolsalade met kerriedressing

Deze buitengewoon lekkere, knapperige, licht zoete koolsalade is nog hartstikke gezond voor je ook! Eet vooral het hele jaar rond verschillende soorten koolsalade. Vorig jaar […]

koolhydraatarme taco's

Koolhydraatarme taco’s van kaas

Mexicaanse gevulde taco’s zijn altijd een dikke hit bij ons. Tegenwoordig maak ik knapperige koolhydraatarme taco’s van kaas of deze taco’s van koolhydraatarm deeg. Overheerlijk […]

borrelhapje met rivierkreeftjes

Borrelhapje met rivierkreeftjes

Deze week gaat er een serie receptjes verschijnen. Dus drie dagen achter elkaar zal ik een heel lekker en mooi borrelhapje publiceren. Eigenlijk zijn ze […]

gevulde komkommer

Gevulde komkommer

Deze gevulde komkommer is zo’n gerecht waarbij je gasten verbaasd roepen: “Hé, maar jij bent toch op dieet?” Ik: “Ja, dat klopt!” Op zo’n moment […]