camembert

rustique-camembert-koolhydraatarm-receptCamembert is een zeer populaire witte schimmelkaas, met een diameter van 10-12 cm. Camembert komt van oorsprong uit de plaats Camembert in Basse-Normandie.
Verpakt of los te koop. Ik vind de losse overrijpe camembert het lekkerst om zó te eten, de verpakte is heel geschikt voor verwerking in diverse gerechten. Hou je van een mildere smaak, vervang de camembert dan door brie.

NB: hoewel de meeste kazen geen koolhydraten bevatten eet je in totaal maximaal 100 gram kaas per dag!

Camembert bevat per 100 g: calorieën 306 kcal, koolhydraten 0 g, eiwitten 25 g, vetten 22.8 g, vezels 0 g.

 

Camembert met coulis en soldaatjes

Camembert met coulis en soldaatjes

Deze camembert met coulis en soldaatjes is echt SUPER MJUM! Heerlijke warme gesmolten kaas met een vleugje zoet en knapperige soldaatjes erbij! Echt een feestje.

witlof met camembert en cranberry's

Witlof met camembert en cranberry’s

Bij deze witlof met camembert en cranberry’s hebben we met weinig ingrediënten iets geweldigs getoverd. Werkelijk een sublieme combinatie van smaken!

Geroosterde wortel met camembert

Geroosterde wortel met camembert

Geroosterde wortel met camembert heeft een enorm geconcentreerde smaak. Extra lekker met camembert onder de regenboogwortels.

camembert borreldip

Camembert borreldip

Onweerstaanbaar lekker deze camembert borreldip en zo bizar simpel. Dat maakt het het extra verleidelijk, dus wees verstandig en eet dit niet té vaak.

paksoi frittata met camembert

Paksoi frittata met camembert

Binnen no time een stevig ontbijt waar je de hele ochtend mee door kan: paksoi frittata met camembert. Gebruik het liefst pittige overrijpe camembert.

Scroll naar top