Ingrediënt: camembert

4 berichten

rustique-camembert-koolhydraatarm-receptCamembert is een zeer populaire witte schimmelkaas, met een diameter van 10-12 cm. Camembert komt van oorsprong uit de plaats Camembert in Basse-Normandie.
Verpakt of los te koop. Ik vind de losse overrijpe camembert het lekkerst om zó te eten, de verpakte is heel geschikt voor verwerking in diverse gerechten.

NB: hoewel de meeste kazen geen koolhydraten bevatten eet je in totaal maximaal 100 gram kaas per dag!

preiquiche met camembert

Preiquiche met camembert

Een nogal eenvoudig recept voor een geweldig romige preiquiche met camembert, wat toch nog wel aardig wat voeten in de aarde had. Eerst was het […]

camembert borreldip

Camembert borreldip

Dit zou verboden moeten worden, echt! Onweerstaanbaar lekker is deze (in de oven gesmolten) camembert borreldip en zo bizar simpel. Dat maakt het het extra […]